X10 Community Forum

X10 WIFI => X10 WIFI App problems or bugs => Topic started by: docbell on March 20, 2018, 07:38:48 AM

Title: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: docbell on March 20, 2018, 07:38:48 AM
I have been totally frustrated trying to get the app (version 1.1) to run on my iPad (iOS 13.2). Both buttons on the Welcome screen (new hub and existing hub) ask me to scan the QR code, which then gives the message "Can't access your photos. Please open the permissions using photos in the Settings -> General -> Privacy -> X10 WiFi". This preference does not exist. If I go to either [Settings -> Privacy -> Photos] or [Settings -> Privacy -> Camera], the X10 WiFi app does not appear in the list of apps requesting access. I have deleted and re-installed the app, re-booted the iPad, and cursed a lot. (In every possible sequence.) Does anyone have a suggestion?
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on July 11, 2018, 09:06:57 AM
I installed on my android phone with no issues.  However, I canít get the iOS app on my iPad to sync. It times out, and I get an error.  This is a showstopper.

11.4.1

Update: new module, same results. Works on iPhone running 10.3.

Frustrating.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: Tucson on July 20, 2018, 07:01:33 AM
Yup, iPad Air 2 will not sync iOS 11.4.1.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on August 10, 2018, 06:50:41 PM
Due to this bug, I am unable to add my wifeís iPad to the unit.  So, she is unable to control devices, which is a real problem for me.

I hope the iOS sync issue is resolved soon.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: Tuicemen on August 11, 2018, 07:28:13 AM
 So the iPhone won't sync, or the phone will not scan the QR code?
Saying the phone won't sync indicates it has connected just can't update the devices and timers.
If it asks to scan the QR code and fails then it is a issue with the camera and most likely a setting in permissions.
I don't have an iPhone but would think the permission settings for the Wi-Fi app to access the camera would be in the Wi-Fi permissions not the camera.


The developer can't seem to recreate the sync issue with these phones so that suggests they have the wi-fi app and phone connecting. ::) :'
I'll attempt to get a setup step by step for the new IOS.
I had pushed and continue to push for an alternate initial conection setup(without using the QR code)
 
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on August 11, 2018, 07:51:48 AM
iPad Air 2, iOS 11.4.1

- I start the app, then choose "connect to existing hub"
- I scan the QR code
- the app displays "please wait a moment, send data in progress",  then I get a sync error
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: docbell on August 14, 2018, 12:26:39 AM
iPad Air 2, iOS 11.4.1

- I start the app, then choose "connect to existing hub"
- I scan the QR code
- the app displays "please wait a moment, send data in progress",  then I get a sync error


iPad Air, iOS 11.4.1
You get further than I can. After updating the app and firmware I end up almost exactly where I was when I started this thread. Trying to scan the QR code gives the first screen (as before), and now hitting the "Settings" button gives the second screen. I've also tried the settings for Privacy and the Camera but just cannot enable the app to use the camera.
 
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on August 24, 2018, 09:00:53 AM
Is there any info - even a SWAG - on a fix for iOS as it relates to sync issues?  I need some sort of a carrot!  Thanks.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: normd on September 19, 2018, 09:15:24 PM
I set my WM100 using my iPad Air using iOS 12.0. I took a picture of the QRCode and easily added my iPhone 6 and an iPad 2.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 21, 2018, 05:30:37 PM
Just updated my iOS app.  Release notes indicate that syncing issues were fixed on "some" iPhones and iPads. Well, not my iPad Air 2.   Sync history doesnít work.  Sync data doesnít work either.

I cannot connect a second iPad to the existing hub.  That times out too.

Running ios12 on both iPads.

And the beat goes on...
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: normd on September 21, 2018, 07:54:59 PM
I just downloaded the iOS App v 1.3 to my iPad Air, iPad 2 and iPhone 6.  All are working as they should be.


 I'm not going to fool with DST for a week and see the experience of others,
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 21, 2018, 08:09:58 PM
I just downloaded the iOS App v 1.3 to my iPad Air, iPad 2 and iPhone 6.  All are working as they should be.


 I'm not going to fool with DST for a week and see the experience of others,

Dang!  Why wonít my second iPad connnect?  BTW, I have Non-DST off (double negative?) and my lights turned on correctly tonight.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: Tucson on September 21, 2018, 08:32:50 PM
I just downloaded the iOS App v 1.3 to my iPad Air, iPad 2 and iPhone 6.  All are working as they should be.


 I'm not going to fool with DST for a week and see the experience of others,

Which iOS revision are you running please. ie 11.41, 12 ...
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 21, 2018, 08:38:59 PM
I just downloaded the iOS App v 1.3 to my iPad Air, iPad 2 and iPhone 6.  All are working as they should be.


 I'm not going to fool with DST for a week and see the experience of others,

Which iOS revision are you running please. ie 11.41, 12 ...

Yea, Iím interested too.  I have full app capabilities on my iPhone 5 on 10.3. I really want to put it back in mothballs!
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: normd on September 21, 2018, 08:40:17 PM
iPad 2: 9.3.5
iPad Air: 12
iPhone: 12
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 22, 2018, 07:47:19 AM
Well, I did a bad thing.  While trying to debug the issue with my second iPad, I lost my connection to the WM on my first iPad.  Iíve tried everything but a complete reset, and I canít get the app to connect to the device.  It times out every time.

Iím going backwards! B:(

Update: whoa!  I started up the app this morning to try to connect. All of a sudden, the app refreshed, and the app home screen showed up.  Under "devices" I can see four out of 12. Canít sync with hub - it still times out.  Scratching my head.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 22, 2018, 09:17:54 AM
I got the app to load on both iPads. I also have all my devices loaded, despite sync issues. Hereís what I did:
- attempt to set up a new hub (even though mine is existing)
- scan qr code
- stop at WiFi/Ssid password page, and kill the app (iOS swipe)
- restart the app - App home page loads, but no devices will be loaded
- instead of trying a sync, I went to my android phone and opened my device list
- hereís the magic: I opened a device setting on the phone, and pressed SAVE (no need to change anything)
- the device will instantly sync to the new device
- lather, rinse, repeat

I did this successfully for two iPads

The single-device sync gets around the timeout.

9/24: well, not quite!  Turns out that not all of the device settings come over. I had to "touch" a timer setting on a few devices to get them to sync.  For instance, turn on off a day, then turn it back on;  that will force a sync.  Of course, if a full sync worked, I would be fine.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: normd on September 22, 2018, 11:57:23 AM
Brilliant.  Too bad this software is still having birthing pains. It is amazing for what it does, just needs to get some bugs straightened out.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 24, 2018, 07:53:16 AM
Just wanted to document that the app crashes regularly on my iPad Air 2 running iOS 12.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 24, 2018, 11:24:17 AM
I contacted support, and was told that a new version is in the approval loop, as of last Friday. 
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on September 24, 2018, 12:48:44 PM
I contacted support, and was told that a new version is in the approval loop, as of last Friday.

He was referring to v1.3, which was already released.  He didnít know that.
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: Tuicemen on September 24, 2018, 12:52:50 PM
I contacted support, and was told that a new version is in the approval loop, as of last Friday.

He was referring to v1.3, which was already released.  He didn’t know that.
  rofl B:(
I'm still hopeful a new release is in the approval loop but it seems to take for ever to get to the end of the loop ::) :'
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on October 04, 2018, 07:30:31 PM
I just installed a new version of the iOS app today (v 1.4). I did not see a firmware update, so Iím still running 26.   Does anyone know what the changes/fixes are?

- history still fails
- occasionally, I get the "info" pop up when attempting a sync. However, the sync still fails. More often than not, I get a sync error immediately.

So, no change from prior version, at least on these two issues.

I am running iOS 12 on an iPad Air 2.

Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: Tucson on October 04, 2018, 10:14:53 PM
Yup, about the same result

iPhone 6s iOS 11.4 ( Holding IOS versions so I will have one working device )
   History sync works 
   Data sync works
   Manual on/off works

iPhone 8 iOS 11.41 and IOS 12
   History sync intermittent, about 1 in 4 tries
   Data sync intermittent, about 1 in 4 tries
   Manual on/off works

iPad Air 2 iOS 11.41 and 12
   History sync fails
   Data sync fails
   Manual on/off works
Title: Re: Is anyone running the app on an iPad?
Post by: ceedee on October 04, 2018, 10:19:43 PM
You get the iPhone 6 to work with 11.4,  but my iPad Air 2 failed with same.  My iPhone 5, running 10.4, has been flawless on all operations, which is why, like you, I keep it around.

My android phone is a mess.  B:(