Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: remote power horn does not work - please help  (Read 6255 times)

ozwe

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
remote power horn does not work - please help
« on: October 26, 2006, 03:41:34 AM »

i have connected the power horn to my unit. i have set the unit and house as the main control unit but the horn does not work. pleae help !!!
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12838
Re: remote power horn does not work - please help
« Reply #1 on: October 26, 2006, 06:54:16 AM »

To see if it is a signal problem to where you connected the power horn.
As a test try it in the same outlet as the console. Also the powerhorn is triggered by the on off cycles of the alarm sending on off signals to the security lights and powerhorn if used. It does NOT sound with a single on signal. If you send a set of on off signals on the address it is set to from a remote or the consoles X10 control buttons it should also sound off.
« Last Edit: October 26, 2006, 06:56:16 AM by Brian H »
Logged

JMac

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 23
  • Posts: 462
Re: remote power horn does not work - please help
« Reply #2 on: October 26, 2006, 07:50:45 AM »

And it takes a few seconds for it to be activated.  That is, it comes on a little bit AFTER the console warning.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12838
Re: remote power horn does not work - please help
« Reply #3 on: October 26, 2006, 04:50:44 PM »

Yes I missed that point. It takes between 2 and 4 cycles to trigger it.
After the cycle stops. It also takes a few seconds to stop. Also 4 minutes of cycles and it times out and stops.
Logged

martyman

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: remote power horn does not work - please help
« Reply #4 on: April 20, 2007, 07:12:22 PM »

OK if a powerhorn is trigged by ON/OFF signals.....a POwerflash won't trigger it.

What can I use to intergrate a photobeam sensor I have that only has a 1 second switching ability to trigger my powerhorn?

Thank you
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12838
Re: remote power horn does not work - please help
« Reply #5 on: April 21, 2007, 05:41:37 AM »

A Powerflasher in Mode 2 can trigger a Powerhorn but only if your contacts stay closed. 1 second will not work.
Maybe some type of timer circuit could be used. Sensor triggers the timer that keeps the Powerflashers contacts closed for a longer time. At one time I was playing with a preassembled timer and a Powerflasher. Never got too far though as other projects took hold.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.