Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Appliace modules not responding  (Read 3130 times)

Plumber122

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Appliace modules not responding
« on: December 19, 2007, 10:16:38 AM »

I have 2 locations in the house where the appliance modules do not respond to either on or off commands. I replaced one of the modules with a new one ...but that made no difference. Both locations worked in years past. I have installed the latest software update and some rooms still work. I am wondering if there could be an issue of which buss leg the circuits are connected to in my electrical panel.
Any thoughts on this problem?
Logged

JimC

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 41
  • Posts: 631
Re: Appliace modules not responding
« Reply #1 on: December 19, 2007, 11:25:58 AM »

It could be a phase coupling problem or a noise problem. I would suggest you do a search of these forums for both of these and you will find a lot of usefull information.

Jim
Logged
_ _ ...  ..._ _

EL34

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 21
  • Posts: 278
    • My X-10 projects
Re: Appliace modules not responding
« Reply #2 on: December 26, 2007, 08:08:07 AM »

Here's what I did recently to fix my X10 problems.
Some of them were exactly as you have described.
Hope this helps.

A dryer plug in coupler/booster may be just the ticket

http://www.x10community.com/forums/index.php?topic=14221.0
Logged
W10 - CM15A - AHP 3.301 - i Witness - MyHouse online - Smart Macros - SDK using Visual Basic express 2008
My X10 page-> http://www.el34world.com/Misc/home/X10_0.htm
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.