Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: CM19E and X10NET.DLL  (Read 7990 times)

RMI

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
CM19E and X10NET.DLL
« on: January 15, 2008, 08:41:57 PM »

Hi All,

I have a CM19E Transceiver Module. I've imported "X10Net.DLL" into my C# application (exposing the "X10" Namespace), and using the "_DIX10InterfaceEvents_X10CommandEventHandler" routine I can receive and process data from the Transceiver.  However, I'm struggling to find a way to Send commands (Address On, Address Off, Address Bright, Address Dim etc) using the same DLL.

I've contacted X10 Support - unfortunately their reply was "I am afraid we do not provide any support information for that DLL."  :(

Can anyone help me out here?

Any clues/hints/pointers/code samples - anything - would be *very* much appreciated!!  :)

Thanks in anticipation,

Rob
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 271
  • Posts: 10061
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: CM19E and X10NET.DLL
« Reply #1 on: January 16, 2008, 03:08:07 PM »

Get the SDK for ActiveHomePro (CM15A) it also works with the CM19A so it should work with the CM19E.
The SDK aids in communicating with the X10Net.dll
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

RMI

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: CM19E and X10NET.DLL
« Reply #2 on: January 16, 2008, 03:26:00 PM »

Hi,

Thanks for that. I did look at the SDK previously (briefly) - but I wasn't sure if I had to run ActiveHome software in order to make use of the SDK - can you clarify this for me?

Kind regards,

Rob
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 271
  • Posts: 10061
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: CM19E and X10NET.DLL
« Reply #3 on: January 16, 2008, 03:32:45 PM »

The SDK includes  Redistributable components so AHP doesn't need to be loaded(installed) or if you have it installed it doesn't need to be running! ;)
At least they use to be with it! ::) ???
If they aren't included you can find them here: SDK Redistributable components
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

RMI

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: CM19E and X10NET.DLL
« Reply #4 on: January 16, 2008, 03:36:36 PM »

Fantastic!

Thanks for the prompt and helpful reply. :)

Rob
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 271
  • Posts: 10061
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Forum
Re: CM19E and X10NET.DLL
« Reply #5 on: January 16, 2008, 05:06:20 PM »

Glade you found it helpful, and didn't give me a negative rating! ;) ;) ;)
Welcome Aboard!
Let us know how you make out!
Most members here are from North America but there are others that may benifit from your experiance! ;)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.