Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Need to open/close a cantilever roller gate with my macintosh.  (Read 4530 times)

jlighthall

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2

I have a gate operator on my cantilever roller gate at my office.  I need to be able to open/close it with my macintosh.  There is a block on the gate operator labeled 1 - 10.  If I take a jumper wire and touch 5 to 6 the gate will open.  Then once the limit switches meet their mark the gate stops.  If I touch the wire again to 5 and 6 the gate closes.  What I need is a controller that simply connects 5 and 6 together along with software to make that happen.  Any ideas would be appreciated :-)
Logged

KDR

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 53
  • Posts: 758
    • Home Automation Chat
Re: Need to open/close a cantilever roller gate with my macintosh.
« Reply #1 on: July 08, 2008, 07:44:38 PM »

jlighthall Welcome to the boards
It sounds like it operates like a garage door opener.  -:) You could use a Universal Module set to momentary operation. I do this with both my garage door openers. Someone else with Mac experience will have to chime in on the software setup  :'

----------------KDR
Logged
Note: "Guests" may read the X10 forum , but you must register to post!

When I'm online you can find me in the Home Automation Chat Room!

jlighthall

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: Need to open/close a cantilever roller gate with my macintosh.
« Reply #2 on: July 08, 2008, 08:09:09 PM »

Thanks KDR  ;D
Logged

JimC

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 41
  • Posts: 631
Re: Need to open/close a cantilever roller gate with my macintosh.
« Reply #3 on: July 09, 2008, 06:07:22 AM »

As KDR suggests you can do this with the Universal Module. If all you want to do is open and close a gate you can do this without a computer. You could use one of the X10 power line controllers to send the signal to the Universal Module.
« Last Edit: July 09, 2008, 06:10:02 AM by JimC »
Logged
_ _ ...  ..._ _
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.