Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: New User Crash Setting Holiday and Location  (Read 3968 times)

xevious

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
New User Crash Setting Holiday and Location
« on: August 23, 2008, 11:18:29 PM »

My ActiveHome v3.228 is crashing whenever I select the preferences to set the holidays or try to set the location for proper dawn & dusk times. The settings dialog appears but crashes before I can get anywhere. Any suggestion.
Logged

PajamaGuy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 32
  • Posts: 522
Re: New User Crash Setting Holiday and Location
« Reply #1 on: August 24, 2008, 06:23:16 AM »

What's the OS?
Logged
PajamaGuy
Win-7 - Dell XPS -Automation
VA12a on a dedicated desktop - Video
XTB-IIR & V572RF32

Remote via LogMeIn (FREE) and Ignition

xevious

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: New User Crash Setting Holiday and Location
« Reply #2 on: August 25, 2008, 08:10:48 AM »

What's the OS?

WinXP SP2 mostly up to date, waiting a while before SP3.
Logged

PajamaGuy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 32
  • Posts: 522
Re: New User Crash Setting Holiday and Location
« Reply #3 on: August 25, 2008, 08:19:07 AM »

1. Do you have all 4 modules installed - or which ones? (MyHouse, OnAlert, iWitness, SmartMacros)
2. If you start with a new, clean, empty AHX file, does it still crash?
3. Where/when exactly does it crash?  What button-press causes the crash and is it the same every time?
4. Does it BLUE-SCREEN or just lock-up?
5. Can you run TaskManager after the crash - and if so, what else is running (applications)?
6. What else is running besides AHP?
7. What anti-virus app are you using?  If you disable the antivirus app, does AHP still crash?  At the same place?
Logged
PajamaGuy
Win-7 - Dell XPS -Automation
VA12a on a dedicated desktop - Video
XTB-IIR & V572RF32

Remote via LogMeIn (FREE) and Ignition

xevious

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: New User Crash Setting Holiday and Location
« Reply #4 on: August 26, 2008, 08:47:35 AM »

1. Do you have all 4 modules installed - or which ones? (MyHouse, OnAlert, iWitness, SmartMacros)
Yes, I installed all the modules.

2. If you start with a new, clean, empty AHX file, does it still crash?
I'll try that when I get a chance.

3. Where/when exactly does it crash?  What button-press causes the crash and is it the same every time?
Just after clicking the dialog appears and partially populates and then the debugger request appears. Unfortunately the build doesn't have much debugging info built in so I don't even get a good stack trace. It's address $0 access violation. It is reproducible every time.

4. Does it BLUE-SCREEN or just lock-up?
No blue screen, just a crash, application quits, can be restarted and works fine again, at least until you do it again.

5. Can you run TaskManager after the crash - and if so, what else is running (applications)?
6. What else is running besides AHP?
Which of your processes are you looking for, I have other things running on the system but they are not affected by the crash.

7. What anti-virus app are you using?  If you disable the antivirus app, does AHP still crash?  At the same place?
I'm using Avast but I can try it with it off, but that seems unlikely.

I suspect one of the data files is not correctly installed and when the application reads the data it encounters something it cannot handle (maybe NULL data?) and crashes. How well does it validate the data before display?
Logged

xevious

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: New User Crash Setting Holiday and Location
« Reply #5 on: August 26, 2008, 11:23:11 PM »

Removing the .ahx file did not correct the issue. Reinstalling the active home software over the top of the existing installation corrected the issue. I suspect the original install failed for some reason but enough was there so everything appeared to run correctly.
Logged

PajamaGuy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 32
  • Posts: 522
Re: New User Crash Setting Holiday and Location
« Reply #6 on: August 30, 2008, 07:25:29 AM »

...well at least you got it corrected! 
Logged
PajamaGuy
Win-7 - Dell XPS -Automation
VA12a on a dedicated desktop - Video
XTB-IIR & V572RF32

Remote via LogMeIn (FREE) and Ignition
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.