Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?  (Read 3936 times)

ViperDragon

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 8
Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?
« on: September 16, 2008, 01:24:26 PM »

I recently purchased a Logitech Harmorny 659 universal remote and want to use it to control my X10 lighting and camera systems.  I read I would need to convert the IR signal to RF and one way was to use the X10 IR543 module.  So my question is will the IR543 work with the CM17A RF serial dongle that came with my FireCracker kit?  Thanks!

ViperDragon
Logged

Alan V

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 8
  • Posts: 171
Re: Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?
« Reply #1 on: September 16, 2008, 02:00:59 PM »

I recently purchased a Logitech Harmorny 659 universal remote and want to use it to control my X10 lighting and camera systems.  I read I would need to convert the IR signal to RF and one way was to use the X10 IR543 module.  So my question is will the IR543 work with the CM17A RF serial dongle that came with my FireCracker kit?  Thanks!

ViperDragon

The IR543 receives IR signals from your remote and transmits codes onto the power line.  It will not transmit RF.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12790
Re: Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?
« Reply #2 on: September 16, 2008, 04:23:05 PM »

The CM17A Firecracker interface transmits RF to an X10 Tranceiver. Like the TM751 or RR501. That then sends X10 control signals over the power line to control X10 modules.

The IR543 uses the IR from your remote and send X10 signals over the power line to control modules.

So the CM17A and IR543 should not have a problem with each other. They will not even access the other one. Only remote chance of a problem could be if an RF command was sent the same time someone sent an IR command and there was a power line signal collision.
Logged

ViperDragon

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 8
Re: Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?
« Reply #3 on: September 16, 2008, 05:25:44 PM »

Thanks for the info.  I checked on Logitech's website and the IR543 is in their code library so with this device I should be able to control the lights by IR on the Harmony remote.  So I guess the only thing I won't be able to control with the Harmony remote would be switching between my X10 cameras via the VR36A receiver?
« Last Edit: September 16, 2008, 05:30:33 PM by ViperDragon »
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12790
Re: Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?
« Reply #4 on: September 16, 2008, 06:34:44 PM »

The X10 Wireless Cameras use addressable power suppies as you may have seen. When you set the House Code and Unit Code dials on the suppiles.
The cameras work in groups of four. Same House Code and Units 1-4;5-8;9-12 and 13-16. Turn one on the other three go off by themselves. So if you can get the Harmony to send on and off codes to the cameras address. You should be able to switch them.
Logged

ViperDragon

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 8
Re: Does the IR543 work with the Firecracker Module (CM17A)?
« Reply #5 on: September 16, 2008, 09:10:33 PM »

Duh!  I should have remembered that!  I have had these things for a few years now!  Thanks!  I think I shall order one of the IR-543 modules.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.