Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: X10 Plan for my new home ... Any advise?  (Read 6148 times)

amunoztico

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 19
X10 Plan for my new home ... Any advise?
« on: December 02, 2008, 07:14:45 PM »

Hi guys !

After some research, I finally have a (draft) X10 Plan for my new house, I attached a couple of images that show the plan.


 -:) SOME COMMENTS NOTES:
- XPDI3 = for the better electrical support & dimmer ability
- XPS3 = to control fluorescent lights (CFL)
- XPSS = for a 3-way installation in the staircase's lights
- XPCR = to improve the X10 signal
- LM465 = to control some dimmer lamps
- SC503 = to control my X10 staff from the main bedroom
- XPT/XP4A-W = I'll install one in the main bedroom, to control staircase, kitchen, and lobby, and All On/Off
- SS13A = one in each bedroom
- CM15A + ActiveHomePro = they will be installed in the office


I'd really appreciate you assistance and advises. Thanks in advance!


Regards!   >!
« Last Edit: December 03, 2008, 11:09:41 AM by amunoztico »
Logged

amunoztico

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 19
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #1 on: December 02, 2008, 07:16:01 PM »

Here is the second floor...

updated!
« Last Edit: December 03, 2008, 11:10:36 AM by amunoztico »
Logged

Jsnlong

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 351
    • XKAR
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #2 on: December 02, 2008, 07:27:26 PM »

Well first nice thread and pics. You have put allot more thought in the setup then most. lol I just bought a box of stuff and went with it.


With all your putting in don't you want to use AHP and a cm15a to give computer control to the house or even another computer program and interface.  Automate it.
Logged
People are afraid of robots taking their jobs......The same jobs they complain all day about doing!!

Join the chat at http://www.bdshost.com/ac/

Coach of XKAR
Xenia Kids And Robots
www.xkar.org

HA Dave

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 174
  • Posts: 7035
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #3 on: December 02, 2008, 08:12:58 PM »

............don't you want to use AHP and a cm15a.

amunoztico didn't list any software... but did have a CM15A in the hardware list.

Nice Job amunoztico!  #:)

So whats your over-all plan? Goals? Do you plan on controlling everything with timers? I didn't see any use of motion sensors. Have you considered Voice Command <link as part of your setup.
« Last Edit: October 15, 2009, 01:00:01 AM by -Bill- (of wgjohns.com) »
Logged
Home Automation is an always changing technology

Jsnlong

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 351
    • XKAR
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #4 on: December 02, 2008, 09:51:11 PM »

Sorry I just looked at his list and didn't pay attention to all the pictures. Good eye dave
Logged
People are afraid of robots taking their jobs......The same jobs they complain all day about doing!!

Join the chat at http://www.bdshost.com/ac/

Coach of XKAR
Xenia Kids And Robots
www.xkar.org

amunoztico

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 19
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #5 on: December 03, 2008, 11:33:41 AM »

Thanks guys for your posts.

I updated the pictures.

- CM15A and ActiveHome Pro = will be located the office (1st Floor).

- Sensors = I will install a sensor in the staircase.  I don't know where install more sensors. Any advise?

- Cameras = I will consider in a second step to install a camera in front of my house.  For example, my wife wants to know who is at the door when she is in the kitchen or the bedroom.

- Security = The home is on a condominium with security system, so, I don't sure to install a security system soon.

- Voice command = I will review this topic.. It is new for me.  Thanks Dave!

- Timers = I think to control all with AHP... Do you think that Timers could be an option? Where and When?

- Goals = my main goal in my first installation is to control all the lights and some appliances (I have to selected them).  I got a couple of remote control for the TVs (family room and main bedroom). I expect to control some lights from those remote control as well.


Thanks for you comments and any new idea to improve my plan.




This is the list of the current X10 products that I already bought.  I expect to get those order the coming week.
CM15A   ActiveHome Professional Computer Interface and USB Cable   1
SW31A   ActiveHome Professional Software   1
SW32A   Smart Macro Software Module for ActiveHome Pro   1
SW33A   iWatchOut Software Module for ActiveHome Pro   1
SW34A   myHouse Online Software Module for ActiveHome Pro   1
SW39A   ActiveHome Pro - Home Security Solution   1
SC503   Maxi Controller   1
      
IR10A   Icon Remote   1
IR543   IR Mini Controller   1
LM465   Lamp Module   1
SS13A   Slimline Switch Decorator White   1
TM751   Small Wireless Transceiver   1
      
LM465   Lamp Module   2
HD243   15 amp Heavy Duty Module   1
HR12A   PalmPad   1
KR22A   NanoRemote / Credit Card Controller   1
LM15A   Screw-in Lamp Module   2
MS14A   EagleEye Motion Sensor   1
SS13A   Slimline Switch Decorator White   1
TM751   Small Wireless Transceiver   1
UR74A   5 IN 1 Learning Remote (Silver)   1



Regards!
« Last Edit: December 03, 2008, 11:44:20 AM by amunoztico »
Logged

Jsnlong

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 351
    • XKAR
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #6 on: December 03, 2008, 12:02:56 PM »

Things like LCD TV's and Cell phone chargers are just a few things that give off power line noise that can effect your X10 signal. So a couple noise filers are good to have just in case you find something like that.

Here is some examples. Again this is just one site that sells them even Ebay.com has good prices!!
http://www.smarthome.com/_/ProductResults.aspx?Ntt=x10 filter

The CM15A has poor range issues. So check out this post for fixes on that and any other helpful stuff!
http://www.x10community.com/forums/index.php?topic=7951.0


One other thing is the XPS3  you have listed require a neutral connection. So make sure your switch box's have neutral wires in them.
Logged
People are afraid of robots taking their jobs......The same jobs they complain all day about doing!!

Join the chat at http://www.bdshost.com/ac/

Coach of XKAR
Xenia Kids And Robots
www.xkar.org

amunoztico

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 19
Re: X10 Plan for my new home ... Any advise?
« Reply #7 on: December 03, 2008, 12:11:31 PM »

Thanks Jsnlong for your post...

-- Yes, the house is wired with 220V and then is split in two.   I think to install a Phase Coupler (as XPCR) in the main electrical box (see the 1st floor picture, below to the kitchen). However, I don't sure how it must be wired.    ???    I visited the link that you posted, there are a lot of Phase Coupler... what is the better?  X10, Leviton, HAI, ?


-- I expect to have a home theater surge suppressor in the family room (LCD, PS3 and other staff will be connected to the surge suppresors)  . Do I have to install a filter for each devices or just one for the surge suppressor?  What filter is a good option?  What do you think about this one: http://www.smarthome.com/4845ACF/15-Amp-Plug-In-Noise-Filter-AF120/p.aspx ?

Thanks so much.

Regards!
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.