Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: CM11A 66FE  (Read 12163 times)

jmsta

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
CM11A 66FE
« on: December 20, 2008, 03:58:24 PM »

My CM11A is constantly sending 0x66 0xFE this just started a few weeks ago I've been trying to write some simple control software for it and it was working fine but now its sending out the 66 FE and wont accept any commands.  any ideas?  I've left it unplugged for days without batteries plugged it back in same thing.  I cant find any reference in the protocol to this any ideas?
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: CM11A 66FE
« Reply #1 on: December 20, 2008, 11:44:33 PM »

Never saw that when I had the CM11A and Active Home.   What does 66FE stand for?
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

Charles Sullivan

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 93
  • Posts: 1565
    • HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OSX
Re: CM11A 66FE
« Reply #2 on: December 22, 2008, 09:54:20 AM »

My CM11A is constantly sending 0x66 0xFE this just started a few weeks ago I've been trying to write some simple control software for it and it was working fine but now its sending out the 66 FE and wont accept any commands.  any ideas?  I've left it unplugged for days without batteries plugged it back in same thing.  I cant find any reference in the protocol to this any ideas?


Your CM11A has most likely bit the dust.

Logged
Yesterday it worked.
Today it doesn't work.
X10 on Windows is like that.

HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OS X     http://www.heyu.org

jmsta

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: CM11A 66FE
« Reply #3 on: December 23, 2008, 09:06:59 AM »

I figured out the problem.  Luckily the CM11a is still working right.  It was the comport setting on the device I had the CM11A connected too.   For what ever reason after the device (an Extron IPLTSF24) serial port settings revert back to 9600 baud after an update.  So when the port was set at 9600 it was showing the power fail 0x5A as 0x66 0xFE.


Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 288
  • Posts: 12645
Re: CM11A 66FE
« Reply #4 on: December 23, 2008, 04:29:21 PM »

Glad you found it and it is still working with the port setting fixed.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.