Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Author Topic: Icon remote modified  (Read 13991 times)

dasilva100

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
Icon remote modified
« on: March 13, 2009, 01:26:37 PM »

Hello, two days ago I mdified my icon remote to send RF signals (thanks X10modder). It seems to be working although sometimes my CM15A doesn't recive signals from places where other remotes work fine. Despite of that I'm very happy with the modification.
My question is how to change the house code and how to control devices from 11 to 16? If somebody can help, it would be very appreciated.
Thanks
Logged

X10Modder

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 5
Re: Icon remote modified
« Reply #1 on: March 31, 2009, 10:16:19 AM »

I'm not sure if you can.  It seems to use the same codes as the ur74a.  That is where I found the RF code# IIRC.

Check page 18 of this remote manual.
ftp://ftp.x10.com/pub/manuals/ur74a-om.pdf
But there is no way to do that on the Icon Remote.

IIRC the codes even better match the Icon Remote then the supplied sheet.
ftp://ftp.x10.com/pub/manuals/ur74a-codelist.pdf
« Last Edit: March 31, 2009, 10:57:28 AM by X10Modder »
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 133
  • Posts: 5898
Re: Icon remote modified
« Reply #2 on: March 31, 2009, 11:59:57 AM »

dasivla 100
Check out the new X10 ICON remote - the IR27 with built in RF. It will control all 256 X10 codes. Several of the forum members have been beta testing this unit since last summer and it really does a lot.
Logged
"This aftershave makes me look fat"

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6624
Re: Icon remote modified
« Reply #3 on: March 31, 2009, 05:06:28 PM »

dasivla 100
Check out the new X10 ICON remote - the IR27 with built in RF. It will control all 256 X10 codes. Several of the forum members have been beta testing this unit since last summer and it really does a lot.

I am one of the beta testers of the new Icon. Its an awesome remote!!! I hope X10 forgives me for attaching a crappy little snapshot I just took of the X10 devices screenview. It includes devices covering several house/unit codes and even the DS7000 security alarm console. The security remote function... even has a lock-out. I have a code I have to enter to disarm the security console. The Icon can even operate my Ninja.

Plus... it controls my new LCD TV, the HD cable box, and the DVD player [and more].

P.S. The selection of images for the devices is pretty extentive... most I label.. some I don't. As a big BVC user... I am not a big remote user so I don't have a lot of items in the remote.

« Last Edit: October 14, 2009, 02:30:49 AM by -Bill- (of wgjohns.com) »
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 133
  • Posts: 5898
Re: Icon remote modified
« Reply #4 on: March 31, 2009, 07:56:57 PM »

SIDEBAR QUESTION:

Did X10 add any new X10 icons? I thought Bobby said there was some new ones, but I see no changes in the icon selection on my unit.
Logged
"This aftershave makes me look fat"

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6624
Re: Icon remote modified
« Reply #5 on: March 31, 2009, 09:09:22 PM »

Did X10 add any new X10 icons?

Yes.
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.