Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: WebCam support for MyHouse (ActiveHome)  (Read 24394 times)

tlh523

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 15
WebCam support for MyHouse (ActiveHome)
« on: May 22, 2009, 05:44:50 PM »

Has anyone had any luck in using a webcam on a PC with the MyHouse software interface...?
Logged

hawk1

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 21
  • Posts: 625
Re: WebCam support for MyHouse (ActiveHome)
« Reply #1 on: May 22, 2009, 06:20:21 PM »

I believe Myhouse only uses the va11 or va12 for video input.  If i'm wrong I stand corrected.  If you want to use a webcam I would suggest using something like blue iris software.  You can use blue iris for your x10 cameras along with webcams, analog cam, and just about anything.  They have a 15 day trial so you can see if you like it.

http://www.blueirissoftware.com/
Logged
koopr@sstelco.com, I don't know what I'm doin but I'm havin fun doin it!

crowntown

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: -5
  • Posts: 84
Re: WebCam support for MyHouse (ActiveHome)
« Reply #2 on: May 23, 2009, 10:05:41 PM »

I haven't found a way for it to recognize a webcam or the dvr card in my server where all my surveillance cams feed into. 

If you just want a single remote view webcam, I'd use "Yawcam" or "Motion Detection" software.  Both are 100% freeware.  They both detect motion through pixel changes and have several other features.  Yawcam will even do FTP upload.

There are so many good free full featured webcam and DVR surveillance cam softwares around that I wouldn't even consider paying for one.
Logged

tlh523

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 15
Re: WebCam support for MyHouse (ActiveHome)
« Reply #3 on: May 24, 2009, 10:29:06 PM »

When I start up active home my webcam goes active, but it does not communicate...I look into getting the va11 interface...
Logged

-Bill- (of wgjohns.com)

  • Advanced Member
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 81
  • Posts: 1340
  • He's just this guy. You know?
    • wgjohns.com
Re: WebCam support for MyHouse (ActiveHome)
« Reply #4 on: May 27, 2009, 10:37:23 PM »

When I start up active home my webcam goes active, but it does not communicate...I look into getting the va11 interface...

Forgive me if you already understand this, but I just though I should point out that the VA11A will not connect to your webcam unless the webcam has a raw video (NTSC) output.
Logged
-Bill- (of wgjohns.com)
bill@wgjohns.com

In the real world, the only constant is change.

When I'm online you can find me in the Home Automation Chat Room!

jlp

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 44
Re: WebCam support for MyHouse (ActiveHome)
« Reply #5 on: November 06, 2009, 05:49:43 PM »

I use a webcam and Dorgen (freeware). It is possible to trigger a capture with a X10 code (AutoHotkey  and x10Dispatcher- freeware). To remotely view the captured image, I use x10Dispatcher Webserver.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.