Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: connecting 3-4 cameras to my PC  (Read 17697 times)

nobody

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
connecting 3-4 cameras to my PC
« on: May 27, 2009, 02:47:36 AM »

i am trying to connect these cameras to my PC i got me this to connect all the cameras:
http://www.amazon.com/gp/product/B001M547EM/ref=s9_sdps_gw_s21_p23_t1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0CT57E708M4JQ9FD5CM6&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846
the problem is the ActiveHome Pro always tells me that there is no usb connected, i thot that the problem is with the connector that i got from amazon so i pluged the Adapter Kit (Model VA11A), ans still the same problem.
i installed all the drivers but still nothing work.
any tips?


Logged

ciaccia

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 31
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #1 on: May 27, 2009, 05:55:09 AM »

try unplugging from the wall and the USB then take the batteries out plug the unit back into the wall then the batteries then the usb you'll have to download all or timers and macros again but this should fix your problem.


Ricky
Logged

nobody

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #2 on: May 27, 2009, 06:03:33 AM »

shod i do the same thing to the 4 channel adapter?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12703
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #3 on: May 27, 2009, 06:38:04 AM »

Is your computer is using VISTA?
I believe the VA11A does not work with VISTA.
The newer VA12A does.
Logged

hawk1

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 21
  • Posts: 625
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #4 on: May 27, 2009, 09:28:44 AM »

Are you trying to use the easycap with AHP?  I believe AHP only works with the va11 or va12.  And as Brian stated you need the va12 for Vista.  Also the va12 needs USB 2.0 and a lot power to work.  If you have a non-powered usb hub I suggest you get a powered one.
Logged
koopr@sstelco.com, I don't know what I'm doin but I'm havin fun doin it!

nobody

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #5 on: May 28, 2009, 06:35:22 AM »

i tried it on vista and XP and i have the same problem.

what do you mean If you have a non-powered usb hub I suggest you get a powered one? i connect it to the motherboard.
Logged

hawk1

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 21
  • Posts: 625
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #6 on: May 28, 2009, 10:29:16 AM »

I was just expressing that if you do use a hub than you might try a powered hub.
Logged
koopr@sstelco.com, I don't know what I'm doin but I'm havin fun doin it!

nobody

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #7 on: May 29, 2009, 04:36:29 AM »

my problem is that even when i plug the x10 usb converter the problem is the same.
what to do.
Logged

hawk1

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 21
  • Posts: 625
Re: connecting 3-4 cameras to my PC
« Reply #8 on: May 29, 2009, 08:32:58 AM »

is your computers usb ports usb 2.0?  The va12 needs usb 2.0  to work correctly.  What type of pc do you have and what are the specs?
Logged
koopr@sstelco.com, I don't know what I'm doin but I'm havin fun doin it!
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.