Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: hookup cameras  (Read 11331 times)

retired65

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 20
hookup cameras
« on: November 27, 2009, 12:33:50 PM »

as i've said, i'm new to this stuff. i just received the wired cameras- sc23a (3) , and an usb video converter VA12A, from x10. how can i set this up so i can view the cameras from the internet, anywhere i am. thank you.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12700
Logged

retired65

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 20
Re: hookup cameras
« Reply #2 on: November 27, 2009, 01:14:07 PM »

yes one camera works fine on the tv, but i want to view them over the web, when i'm out of town. i did not see that on that site..thank you
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12700
Re: hookup cameras
« Reply #3 on: November 27, 2009, 01:18:40 PM »

Did your package have anything else in it?

I don't see any device that lets you have all three cameras connected at one time or software.

Software many times has to be downloaded and you get an email with a download link.
« Last Edit: November 27, 2009, 01:28:27 PM by Brian H »
Logged

retired65

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 20
Re: hookup cameras
« Reply #4 on: November 27, 2009, 01:32:25 PM »

thanks for reply brian, i got the va12a usb video converter, which i assume is for only one cam, and a link  to download vanguard stuff. would this do it or do i need more stuff. i'm great with wood , but these computers kill me..thank you
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12700
Re: hookup cameras
« Reply #5 on: November 27, 2009, 07:11:13 PM »

Vanguard data: http://kbase.x10.com/wiki/Vanguard_Internet_Control_Center

I don't have much added data on Internet Access.
I know there are users here that do it and some use a different program for access.
To get more than one camera accessed. I believe a video switcher or sequencer is needed to get more than one camera into the video input on the VA12A
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.