Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: AHP Video Flickering  (Read 3890 times)

mello35

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
AHP Video Flickering
« on: March 20, 2012, 08:41:50 PM »

Hi I am having an issue with my AHP. IT was working fine until I stopped using it for a while due to having OS issues on my pc. I upgraded my pc with HDDs and OS7. Now I want to use my cameras again, but I am having flickering when I open the video from any camera. I have 3 cameras, 1 wide angle  and 2 regular. They switch ok but the flickering is very annoying. I uninstalled and reinstalled, same issue. I ordered a new video receiver same thing. I am wondering if it is the video converter is the culprit. What happens is, the filckering starts fast then it slows down, and then sometimes the video goes completely. As I restart the program it flickers again and once in a while it stops and shows the video ok, then some time later it starts flickering again.
The "techs" are telling me about my electronics in the vicinity of the receiver might be causing the problem, I differ because they were working fine with the same electronics as they were then and now without any additions.
So im asking for help to solve this issue.
THANKS
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12678
Re: AHP Video Flickering
« Reply #1 on: March 21, 2012, 06:06:53 AM »

Do you have the older VA11A or the newer VA12A video interface?
The older VA11A does not work with Windows 7.
http://kbase.x10.com/wiki/VA11A
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2800
Re: AHP Video Flickering
« Reply #2 on: March 21, 2012, 04:02:18 PM »

What version of AHP did you re-install?
Logged

mello35

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: AHP Video Flickering
« Reply #3 on: March 21, 2012, 07:28:04 PM »

Thanks for your help.
I have the VA12A interface.
And for the other question I did not check on the version I just went into my email that had the links and downloaded the softwares. I may have gotten the most recent without me knowing. What is your sugesstion?
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2800
Re: AHP Video Flickering
« Reply #4 on: March 21, 2012, 08:20:48 PM »

Open AHP, and look at the version number on the splash screen.
3.318 is the latest version.
3.316 had a bug with video flicker.
Logged

mello35

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: AHP Video Flickering
« Reply #5 on: March 21, 2012, 09:38:04 PM »

The version I have is 3.318.
Logged

mainman134

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 12
Re: AHP Video Flickering
« Reply #6 on: June 30, 2012, 11:59:29 AM »

Having same problem and i have the latest update. 3.318 .Should i go back to the 3.316 update?
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: AHP Video Flickering
« Reply #7 on: June 30, 2012, 07:00:20 PM »

You might try 3.310 which seems to be the most stable of the series.
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12678
Re: AHP Video Flickering
« Reply #8 on: June 30, 2012, 07:16:59 PM »

3.318 fixed the flickering problems.
The VA12 is not supported in 3.310
You may want to check the Software Update pages and see if any drivers where updated.
http://www.x10.com/support/support_soft1.htm

Do you have the VA12A or VA13A that used newer drivers as it had a different interface IC in it or so I am told.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.