Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: What does the Battery icon mean on this module?  (Read 4214 times)

iflyabeech

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 10
What does the Battery icon mean on this module?
« on: May 14, 2010, 01:21:25 PM »



I have brand new batteries in this DS10A and have replaced new batteries twice.  I cannot figure out what this battery icon is for?  Can anyone help?
Logged

Brandt

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 11
  • Posts: 728
  • Sorry miss, I was giving myself an oil-job.
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #1 on: May 14, 2010, 02:03:11 PM »

the DS10a and MS10a send a "low battery" signal in their transmissions when the battery is low.
Logged

iflyabeech

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 10
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #2 on: May 14, 2010, 02:09:36 PM »

the DS10a and MS10a send a "low battery" signal in their transmissions when the battery is low.

Interesting, but these are brand new batteries.  I have replaced them twice with brand new batteries and the icon doesn't change..
Logged

MichaelHlubb

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 33
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #3 on: May 14, 2010, 02:11:35 PM »

What type of Battery are you using?
Logged

iflyabeech

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 10
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #4 on: May 14, 2010, 02:14:08 PM »

What type of Battery are you using?
Energizer..
Logged

Brandt

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 11
  • Posts: 728
  • Sorry miss, I was giving myself an oil-job.
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #5 on: May 14, 2010, 03:30:41 PM »

What type of Battery are you using?
Energizer..

That would be alkaline, NiMH, NiCAD, LiPO, etc??
Logged

iflyabeech

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 10
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #6 on: May 14, 2010, 04:43:57 PM »

What type of Battery are you using?
Energizer..

That would be alkaline, NiMH, NiCAD, LiPO, etc??
Alkaline.. I couldn't afford to buy enough of any other type for all of my x10 stuff!!  I bought a pack of 20 and a pack of 16  for all of my DS10's  I changed them again with more brand new batteries and still the same.  I installed the same batteries in all of my other DS10's and MS10s and this is the only oddball.
Logged

Charles Sullivan

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 94
  • Posts: 1565
    • HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OSX
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #7 on: May 14, 2010, 06:25:04 PM »


You may have to do a reset on the DS10A.   (Press and hold the DS10A "Test" button for a few seconds).

In testing with a variable power supply to determine the level at which the low battery signal appears, I noticed that the low battery signal persisted even after raising the voltage back to the fresh battery level.

Logged
Yesterday it worked.
Today it doesn't work.
X10 on Windows is like that.

HEYU - X10 Automation for Linux, Unix, and Mac OS X     http://www.heyu.org

iflyabeech

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 10
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #8 on: May 14, 2010, 07:11:43 PM »


You may have to do a reset on the DS10A.   (Press and hold the DS10A "Test" button for a few seconds).

In testing with a variable power supply to determine the level at which the low battery signal appears, I noticed that the low battery signal persisted even after raising the voltage back to the fresh battery level.


Thank you Charles! >!
Logged

phongluu

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 75
Re: What does the Battery icon mean on this module?
« Reply #9 on: June 11, 2010, 02:06:43 PM »

Will reset the sensor required "remarried' with the unit?
Or will the reset the sensor clear out the code on DS700?

Thanks,
P.L
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.