Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Author Topic: X10 Audio/Video Sender  (Read 12361 times)

voodoo1226

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 6
X10 Audio/Video Sender
« on: November 21, 2010, 06:04:17 PM »

Hi,

Does anyone knows if this unit works without a cable box? How would I change channels? Hooking up to the VCR would only get me channels 2-13, and not CNN, Discovery, History, etc.

I've asked this question elsewhere but no reply yet, and it looks like this IS the forum to ask, so here I am.

Thanks for any help!!!
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 133
  • Posts: 5877
Re: X10 Audio/Video Sender
« Reply #1 on: November 21, 2010, 06:28:35 PM »

Hi,

Does anyone knows if this unit works without a cable box? How would I change channels?
http://www.x10.com/products/x10_vk30a.htm

It takes composite video and audio from a source and routes it to a distant TV. If you are asking if you can directly connect your cable to the Video Sender the answer is No. It needs video / audio from a cable box, VCR, DVD, etc.
The Video Receiver will relay the IR signal from your source remote control, back to the source (cable box, VCR, etc).
Logged
"This aftershave makes me look fat"

voodoo1226

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 6
Re: X10 Audio/Video Sender
« Reply #2 on: November 21, 2010, 06:44:20 PM »

Thanks for the quick reply. Yeah, I guess I am out of luck. My cable provider don't provide a cable box. I used VCR to hook up and only get channels 2-13. Again, thanks.
Logged

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 62
  • Posts: 1702
  • I love my WM100!
    • This Automated House
Re: X10 Audio/Video Sender
« Reply #3 on: November 21, 2010, 07:55:38 PM »

channels 2-13 (vhf channels) transfer to the cable band, but the upper channels do not.  try setting the vcr from "broadcast/air" to cable and see what happens
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!

voodoo1226

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 6
Re: X10 Audio/Video Sender
« Reply #4 on: November 21, 2010, 08:01:14 PM »

I tried to have the VCR re-scan the channels by going into menu/setup but since it's so old, none of the buttons on the remote control works except for the up/down channel, the video play/stop buttons, and a couple of other buttons.

Thanks!
Logged

voodoo1226

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 6
Re: X10 Audio/Video Sender
« Reply #5 on: November 22, 2010, 04:44:41 PM »

channels 2-13 (vhf channels) transfer to the cable band, but the upper channels do not.  try setting the vcr from "broadcast/air" to cable and see what happens



Your suggestion worked perfectly. Thanks!!!
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.