Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Eliminating the "SNAP' in 751 modules  (Read 10414 times)

glacier991

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 11
  • Posts: 83
Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« on: May 14, 2010, 07:57:46 PM »

I found it necessary to use a 751 module to improve remote reception in a far region of the house. The sole purpose was just that. I didn't have anything plugged into it. Eveytime that house code was sent, the darned thing would snap on - and frankly it was annoying.

I decided to do something about it. So, I opened up the device, and located two small white wires from the PC board to the solenoid (a healthy solenoid believe me, no wonder it makes such a racket.) I snipped one of those wires, and carefully reassembled it.

Still functions just fine as a trancseiver, but of course the outlet in the bottom of it is now inop, which is fine by me... well worth the end result - NO MORE ANNOYING SNAP !
« Last Edit: May 16, 2010, 01:11:18 AM by glacier991 »
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12817
Re: Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« Reply #1 on: May 14, 2010, 08:06:10 PM »

Yes the snap can be a rude awakening. In any module using that mechanical switch.
Glad you where able to make it quiet as the optional output was not needed in your installation.
You could also do that in an RR501 if you needed to use unit 1 and 9 that is switch selectable.
Logged

HA Dave

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 174
  • Posts: 7043
Re: Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« Reply #2 on: May 14, 2010, 10:25:04 PM »

NO MORE ANNOYING SNAP !

Might not be such a bad idea to mark the TM751 "outlet disabled" with a sharpie. These devices will out last us.
Logged
Home Automation is an always changing technology

glacier991

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 11
  • Posts: 83
Re: Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« Reply #3 on: May 14, 2010, 10:51:02 PM »

An excellent idea... just like marking the softstart modules similarly (I got THAT idea from you Dave)
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12817
Re: Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« Reply #4 on: May 15, 2010, 06:15:44 AM »

Good idea Dave.
I mark all of my subjects of modification. So if my memory fails. I have somewhat of a clue.  :'
Logged

nybuck

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 405
Re: Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« Reply #5 on: May 16, 2010, 08:35:38 PM »

A Sharpie?

Isn't that why they invented the P-TOUCH ???

It's like Factory Labeling!   ;D
Logged
>!

orcusomega

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 6
  • Posts: 97
Re: Eliminating the "SNAP' in 751 modules
« Reply #6 on: November 22, 2010, 10:55:45 AM »

This is a definate plus - I did my first 751 mod this morning, then found this post lol.

The easiest way I see to make the unit obviously modified is to just remove the on/off button that is on front of the unit - good way to show it has been changed, just my $0.02

Bob
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.