Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Mochad not starting on boot  (Read 6901 times)

Nate23

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Mochad not starting on boot
« on: February 18, 2011, 11:45:38 AM »

I've got mochad installed and running great, however when I reboot the pc I have to unplug and plug back in the CM15A/CM19A.  Any tips on having it start automatically? 

Thanks
Nate
Logged

pconroy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 9
  • Posts: 294
Re: Mochad not starting on boot
« Reply #1 on: February 20, 2011, 06:59:02 PM »

Are you still having this issue?
I've been off working on other things but can check my Ubuntu 10, mochad install if it might help.
Logged

Nate23

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: Mochad not starting on boot
« Reply #2 on: February 21, 2011, 10:27:19 AM »

Yes, still having the issue.  Everything works great, until I reboot. But all I have to do is unplug and plug back in.  I was just letting you know it was with both the cm15a and cm19a.


Thanks
Logged

mmauka

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 41
Re: Mochad not starting on boot
« Reply #3 on: February 22, 2011, 07:01:28 AM »

Yes, still having the issue.  Everything works great, until I reboot. But all I have to do is unplug and plug back in.

/etc/udev/rules.d/91-usb-x10-controllers.rules should run mochad even on boot
whenever the OS detects a suitable X10 controller. udev must be working since
plugging/unplugging works.

However, since it does not work for your system, try running mochad from
/etc/rc.local. If mochad does not find a suitable X10 controller, it bails out
so there is no downside to running it on every boot.

mmauka
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.