Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: help installation WS13A  (Read 5160 times)

xandfr

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 11
help installation WS13A
« on: March 01, 2011, 10:57:09 AM »

Hi, I need help for installation ws13a in brazil... The my actual installation don't have three wires. In manual i not understend the wires for lamp. I did a drawing, i think it easier to understend.



What wires i have to conect in LINE, NEUTRAL and LOAD?
What wires go to lamp?

Tks all
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12712
Re: help installation WS13A
« Reply #1 on: March 01, 2011, 11:08:51 AM »

Your power is 120 volts 60 cycles correct?
I understand some of Brazil is 220 volts only. If the power around the world web site is correct.
The WS13A is strictly 120 volts.

Your diagram has one error in it.
The Blue wire from the light bulb to the connection on the switch. Is not the neutral. It is the load.
If you only have the two wires in the switch box. You need to add a neutral from somewhere or you can not use a WS13A.

So in your diagram as it is now.
The Red in the switch box is the Line
The Blue in the switch box to the light bulb is the load.
Neutral wire is missing and has to be added to the switch box..
« Last Edit: March 01, 2011, 11:16:30 AM by Brian H »
Logged

xandfr

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 11
Re: help installation WS13A
« Reply #2 on: March 01, 2011, 11:30:32 AM »

My Power is 120 volts.

I understand, so, what is neutral? is blue wire the wall socket?

if yes, can be conected equal this diagram:




tks
« Last Edit: March 01, 2011, 12:50:48 PM by xandfr »
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: help installation WS13A
« Reply #3 on: March 01, 2011, 01:29:11 PM »

The WS13A needs the GREEN wire in your diagram. 
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

xandfr

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 11
Re: help installation WS13A
« Reply #4 on: March 01, 2011, 02:02:25 PM »

I understand, i go to test.... if my house not fire i post the result...  rofl

tks
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12712
Re: help installation WS13A
« Reply #5 on: March 01, 2011, 03:37:30 PM »

Dan; The Green Ground safety wire is not required for the WS13A to work.
It is for safety but not to work correctly.
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: help installation WS13A
« Reply #6 on: March 01, 2011, 08:58:18 PM »

Thanks for the "heads up".
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.