Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Newbie - Macro Not working  (Read 4180 times)

bt54

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 93
Newbie - Macro Not working
« on: April 08, 2011, 07:25:06 PM »

I just got the macro program and wrote the following macro

Macro Name: Frt Door Hall Light
Trigger: 1 Frt Door - Sensor Triggered
Trigger Conditions 1 Front Door - Sensor Triggered and
The Time is between 6:30 PM and 2:00 AM
End Trigger Conditions
Turn Hall Lamp ON
WAIT for 5 minutes
Turn Hall Lamp OFF

Both conditions are met but the lamp is not actuated - I must be missing something - all help gratefully accepted.
Logged
If it doesn't work get a BIGGER hammer!!

bt54

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 93
Re: Newbie - Macro Not working
« Reply #1 on: April 08, 2011, 09:25:46 PM »

UPDATE - the reason the macro failed was that the trigger condition needed to be set to the sensor being closed.  I really don't understand as I thought that the condition of triggering the sensor was the logical condition. 
Logged
If it doesn't work get a BIGGER hammer!!

bt54

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 93
Re: Newbie - Macro Not working
« Reply #2 on: April 12, 2011, 07:05:08 PM »

UPDATE - MACRO PROBLEM RESOLVED
The issue was the trigger.  I used a trigger of Front door - sensor triggered (DS10A).
This trigger did not work - the correct trigger is - Delayed Sensor Triggered
That solved the problem and the macro now works as expected!!!
Logged
If it doesn't work get a BIGGER hammer!!
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.