Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Delay when setting a flag  (Read 7707 times)

spam4us

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 138
Delay when setting a flag
« on: April 18, 2011, 09:22:17 PM »

Just noticed this.  Whenever I set a flag either on or off, it takes about 4 seconds until the next command executes.

Example.
macro Trigger e2 on (ms16)

9:03:00  Turn f2 on (flood light)
            set flag3 on
9:03:04  turn on d9 (chime upstairs)
9:03:05  turn on f3 (inside light)
9:03:06  turn on d10 (chime in basement)
             set flag3 off
9:03:10  Turn f4 on (basement light)

What happens is in the activity monitor, there is a 4 second time lapse between the Turn f2 on and the turn d9 on. Then there is another 4 second time lapse between the Turn d10 on and the turn f4 on.

I am running version 3.206 with no problems and have been for the last 2 years or so.
Any ideas?
There are no delay commands in the macro.
Thanks in advance for any help you can provide.  I appreciate it.
 
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: Delay when setting a flag
« Reply #1 on: April 18, 2011, 09:37:10 PM »

Just noticed this.  Whenever I set a flag either on or off, it takes about 4 seconds until the next command executes.

Example.
macro Trigger e2 on (ms16)

9:03:00  Turn f2 on (flood light)
            set flag3 on
9:03:04  turn on d9 (chime upstairs)
9:03:05  turn on f3 (inside light)
9:03:06  turn on d10 (chime in basement)
             set flag3 off
9:03:10  Turn f4 on (basement light)

Don't you mean 3.

What happens is in the activity monitor, there is a 4 second time lapse between the Turn f2 on and the turn d9 on. Then there is another 4 second time lapse between the Turn d10 on and the turn f4 on.

I am running version 3.206 with no problems and have been for the last 2 years or so.
Any ideas?
There are no delay commands in the macro.
Thanks in advance for any help you can provide.  I appreciate it.
 


Don't you mean 3.306?  There's no 3.206
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

spam4us

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 138
Re: Delay when setting a flag
« Reply #2 on: April 18, 2011, 11:02:31 PM »

No.  It's 3.206.  Right there on my "Help/About" page.
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2805
Re: Delay when setting a flag
« Reply #3 on: April 20, 2011, 09:39:34 PM »

No.  It's 3.206.  Right there on my "Help/About" page.
Are you running the US version, or the European version?
Logged

spam4us

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 138
Re: Delay when setting a flag
« Reply #4 on: April 20, 2011, 11:06:40 PM »

it's the U.S. version.  I've had it for 2 or more years running on an xp desktop with no other problems.
Logged

JMac

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 23
  • Posts: 462
Re: Delay when setting a flag
« Reply #5 on: April 21, 2011, 06:11:18 AM »

I know it will be a bit of a problem, but delete the macro and build it back.  That has worked for me on at least one occasion.
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2805
Re: Delay when setting a flag
« Reply #6 on: April 21, 2011, 07:31:07 AM »

it's the U.S. version.  I've had it for 2 or more years running on an xp desktop with no other problems.

According to X10's revision history, there was no 3.206:
http://www.x10.com/support/rev_ahp.htm

In any case, I still recommend upgrading to the latest version, which (as of this posting) is 3.311.
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: Delay when setting a flag
« Reply #7 on: April 21, 2011, 08:21:35 PM »

I believe 3.206 resulted in adding one of the plug-ins to 3.204, what the plug-in is covered here in another thread.
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

spam4us

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 138
Re: Delay when setting a flag
« Reply #8 on: April 21, 2011, 11:22:50 PM »



On the Help/About page it says "Last Update  9/11/2006 and Version 3.206.  I'd post a screen shot of it here but it also has my name on it which I don't want to share.

I've deleted the macro and rebuilt it.  Still the same result (4 second pause).

How do I get the updated version?  Where do I go to get it?

thanks
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2805
Re: Delay when setting a flag
« Reply #9 on: April 22, 2011, 08:57:47 AM »

How do I get the updated version?  Where do I go to get it?

Version 3.311 Updated 04/14/2011

    * AHP: Reflector logging and fixes.
    * AHP: UX17A configuration dialog updates.
    * AHP: Updated to use 2010 Visual C Runtime Libraries.

You can download the new version here:
http://www.x10.com/support/support_soft1.htm

Here is a link to the revision list:
http://www.x10.com/support/rev_ahp.htm
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.