Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: cm15 dimmer and status in linux ?  (Read 6659 times)

Aqua-Passion

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
cm15 dimmer and status in linux ?
« on: September 18, 2011, 06:50:33 AM »

Hello,
Sorry for my english , i'm french

I search for a linux ( ubuntu ) software with cm15 dimmer and modules status possibility



Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 288
  • Posts: 12658
Re: cm15 dimmer and status in linux ?
« Reply #1 on: September 18, 2011, 09:37:51 AM »

What interface are you using?
Note almost all X10 modules are one way, receivers only. So turning one on or off locally will not send a status changed message back to a controller.
Logged

Aqua-Passion

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: cm15 dimmer and status in linux ?
« Reply #2 on: September 18, 2011, 09:48:30 AM »

I have cm15a x_10 interface
in Active home pro ( win) when a module is activated by Rf command for exemple the status is updated.
On linux "mochad" seems to gtet status bytes :
https://sourceforge.net/apps/mediawiki/mochad/index.php?title=Main_Page

But I don't know complete domo softwares using this deamon
« Last Edit: September 18, 2011, 10:00:31 AM by Aqua-Passion »
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 288
  • Posts: 12658
Re: cm15 dimmer and status in linux ?
« Reply #3 on: September 18, 2011, 10:38:46 AM »

First off. Please excuse my question on which interface.
The title of the thread was very clear. My head was not.  B:(

There are some very knowledgeable Linux users here and I am sure they will have better details for you.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.