Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: [1] 2

Author Topic: Download error - not enough space  (Read 5998 times)

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Download error - not enough space
« on: November 23, 2011, 04:21:57 PM »

I reinstalled my X10 Active Home Pro software and registered it. When I try to download to the interface I get a Download Error. It goes on to say There is not enough space in the interface to download your timers and macros. I have reset everything, reinstalled again, removed all power, etc. What is going on and how can this be fixed?
Joe
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: Download error - not enough space
« Reply #1 on: November 23, 2011, 05:07:29 PM »

More info needed.  What version of AHP and which interface do you have?.  What timers/macros?   What type of computer?
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #2 on: November 23, 2011, 05:23:05 PM »

Dell 8400. 2.4 Ghz, 2gb ram, 320gb hd. Win XP.
ActiveHome v 3.318
Interface CM19A
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2805
Re: Download error - not enough space
« Reply #3 on: November 23, 2011, 05:41:09 PM »

Dell 8400. 2.4 Ghz, 2gb ram, 320gb hd. Win XP.
ActiveHome v 3.318
Interface CM19A


You can't download to the CM19A. It doesn't have any internal memory.
Logged

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #4 on: November 23, 2011, 05:43:44 PM »

But I have been doing it for 2 years now. I close the program out and it controls my lights just ine.
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2805
Re: Download error - not enough space
« Reply #5 on: November 23, 2011, 05:46:17 PM »

But I have been doing it for 2 years now. I close the program out and it controls my lights just ine.
I can't explain that.
However, the CM19A (black unit, attached USB cable) has no internal memory. The PC must be connected and turned on for it to work.

The CM15A (white unit, separate USB cable, four AAA batteries) is the one with the internal memory.
Logged

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #6 on: November 23, 2011, 06:03:39 PM »

Interesting. Up to a few days ago, the software clearly showed a clearing go the data and download to the device. All my stuff was controlled by the ActiveHouse sw even though the program was closed. Great system up to now.
Logged

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #7 on: November 23, 2011, 06:28:42 PM »

It positively is a cm19a, verified. The program is not running in the background. Not minimized, not in the active services list. The PC is on, the program is closed. With the PC off, of course it controls nothing as there would be no power on the usb port. Why do I get this new download error window that has never popped up before?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12834
Re: Download error - not enough space
« Reply #8 on: November 23, 2011, 06:52:38 PM »

Is x10nets running?

Did you recently update AHP to the latest revision?
Logged

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #9 on: November 23, 2011, 07:14:53 PM »

Yes latest version. YES, x10nets.exe process is running!
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: Download error - not enough space
« Reply #10 on: November 23, 2011, 07:15:32 PM »

wc4r apparently does not understand that the CM19A has NO MEMORY and the PC and AHP has to to be running for modules can be controlled.   Timers and macros cannot be uploaded to a CM19A.  For AHP to control modules there must be a transceiver (TM751 or RR501) in the X10 system.  
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #11 on: November 23, 2011, 07:34:53 PM »

Please don't be condensending. I've been using x10 stuff for 15 years! I have built pc's for a living years ago. Nothing I mean nothing has changed here from 2 days go til now EXCEPT for the new error window. Time to dig deeper. If you do not have the answer/knowledge, keep quiet.
Joe Roth, D.B.A.
FCC license WC4R
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2805
Re: Download error - not enough space
« Reply #12 on: November 23, 2011, 07:38:27 PM »

Did you recently update AHP to the latest revision?

Yes latest version. YES, x10nets.exe process is running!
Brian's question was if you had RECENTLY updated to the latest version.
If so, what version were you using before?
I think with 3.318 (and possibly with a version or two before), you might not need to keep AHP open, as long as X10nets is running.
I think that the X10nets service can now control the CM19A timer and macro functions without needing AHP running.
I can ask the developer for confirmation on that, if nobody else can confirm it.
Logged

wc4r

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 11
    • Williamsburg Weather
Re: Download error - not enough space
« Reply #13 on: November 23, 2011, 07:40:26 PM »

I have been using the current version for about 2 weeks now. More than a week before the error appeared.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 291
  • Posts: 12834
Re: Download error - not enough space
« Reply #14 on: November 23, 2011, 07:48:16 PM »

Been awhile since I tested a CM19a with AHP.
I also believe timers would run if x10nets was running even if AHP was not.

I have not seen the Download error myself but will see if I can make it happen.

 
Logged
Pages: [1] 2
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.