Contact | X10.com
October 20, 2014, 09:18:56 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: The X10 Community wants to know how you use your X10 system!
Share your story in the Automated Home Showcase.
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 9
  Print  
Author Topic: CM15A will be back soon!  (Read 27685 times)
X10 Repair Depot
Advanced Member
Hero Member
******

Helpful Post Rating: 20
Posts: 311

I am here to help


« on: September 06, 2012, 04:13:19 AM »

All,

I just received word that all of the issues that were holding up the re-release of the CM15A (including cost) have been resolved. We should have stock by early October. The item is a CM15A, so it will not be a completely new unit. I do not know what, if any, changes or improvements have been made to the unit.


Logged
Tuicemen
Administrator
Hero Member
****

Helpful Post Rating: 218
Posts: 5682


I don't work for X10, I use it successfuly!


WWW
« Reply #1 on: September 06, 2012, 04:28:04 AM »

That is good news. GoodJob
Logged

Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
dave w
Hero Member
*****

Helpful Post Rating: 124
Posts: 5262


« Reply #2 on: September 06, 2012, 05:29:32 AM »

X10 based automation lives again!
Logged

"This aftershave makes me look fat"
hawk1
Hero Member
*****

Helpful Post Rating: 21
Posts: 625



« Reply #3 on: September 06, 2012, 06:03:35 AM »

HooRay!   HAPPY
Logged

koopr@sstelco.com, I don't know what I'm doin but I'm havin fun doin it!
Tyler E
Full Member
***

Helpful Post Rating: 2
Posts: 31



« Reply #4 on: September 06, 2012, 06:33:53 AM »

That is AMAZING news! Shocked
Logged

Having trouble port forwarding your Airsight camera? Check out my guide!
Noam
Community Organizer
Hero Member
**

Helpful Post Rating: 46
Posts: 2592


« Reply #5 on: September 06, 2012, 06:38:56 AM »

...I do not know what, if any, changes or improvements have been made to the unit.

1. Is there any way you can find out? THAT would be very good information to have.

2. If there have been ANY changes to the design of the hardware, it would *really* be a good idea to change the model number, or at least add a revision number on the label.

3. Will there be ab update to AHP released in conjunction with the re-release of the CM15A? We haven't had an update since October of 2011.
There are a lot of bugs that are still in the software (check out the link to the Bug List here on the forums - in my signature), and it would be wonderful if you have a developer who can try and squash some of them (without introducing others, of course).
Logged

Brian H
Community Organizer
Hero Member
**

Helpful Post Rating: 257
Posts: 11164


« Reply #6 on: September 06, 2012, 07:00:36 AM »

That sounds good.
I hope the firmware in it was looked at for glitches. So total power resets and reloads are not needed.
Logged
Noam
Community Organizer
Hero Member
**

Helpful Post Rating: 46
Posts: 2592


« Reply #7 on: September 06, 2012, 07:20:42 AM »

That sounds good.
I hope the firmware in it was looked at for glitches. So total power resets and reloads are not needed.
Since it was released, we have all asked "why didn't they spend a drop more and put in flash-able firmware?"

That would have fixed a number of issues, AND probably allowed them to add features to some of the plugins AND let them run without a PC (for some things, at least).

I'm sure they DIDN'T follow our suggestion this time, though. Sad

Logged

Brian H
Community Organizer
Hero Member
**

Helpful Post Rating: 257
Posts: 11164


« Reply #8 on: September 06, 2012, 07:26:06 AM »

If they used the same controller IC. I don't think the internal EPROM is easy to reprogram if at all possible.
Logged
Alan V
Hero Member
*****

Helpful Post Rating: 8
Posts: 209



« Reply #9 on: September 06, 2012, 07:55:08 AM »

That sounds good.
I hope the firmware in it was looked at for glitches. So total power resets and reloads are not needed.
Since it was released, we have all asked "why didn't they spend a drop more and put in flash-able firmware?"

That would have fixed a number of issues, AND probably allowed them to add features to some of the plugins AND let them run without a PC (for some things, at least).

I'm sure they DIDN'T follow our suggestion this time, though. Sad



Yeah, I wouldn't count on it.  The old CM15A design didn't even have decoupling capacitors on the ICs.
Logged
cjhallx
Hero Member
*****

Helpful Post Rating: 12
Posts: 170

Over 35 years experience from PCs to mainframes


« Reply #10 on: September 06, 2012, 08:41:58 AM »

If you can't wait I put a used one on eBay:

http://www.ebay.com/itm/150895560032?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1586.l2649

Starting bid is only $59.00
« Last Edit: September 06, 2012, 12:02:50 PM by cjhallx » Logged

I have an AIRPAD X which is a re-badge of the ZENITHINK ZT280-C91 and an AIRPAD XL which is a re-badge of the PLOYER MOMO15

If I have helped you please click on "Helpful Post" under my name to the left. Thank you.
Brian H
Community Organizer
Hero Member
**

Helpful Post Rating: 257
Posts: 11164


« Reply #11 on: September 06, 2012, 09:28:39 AM »

So true Alan V.
That is why there was a mod thread here on adding them.
Logged
X10 Repair Depot
Advanced Member
Hero Member
******

Helpful Post Rating: 20
Posts: 311

I am here to help


« Reply #12 on: September 06, 2012, 10:47:22 AM »

...I do not know what, if any, changes or improvements have been made to the unit.

1. Is there any way you can find out? THAT would be very good information to have.

2. If there have been ANY changes to the design of the hardware, it would *really* be a good idea to change the model number, or at least add a revision number on the label.

3. Will there be ab update to AHP released in conjunction with the re-release of the CM15A? We haven't had an update since October of 2011.
There are a lot of bugs that are still in the software (check out the link to the Bug List here on the forums - in my signature), and it would be wonderful if you have a developer who can try and squash some of them (without introducing others, of course).


Noam,

Even if I were to ask what, if any, changes are going to be made to the unit or software I would not be able to share it here. <<<Don't read anything into that statement, I really do not know.

Logged
Walt2
Advanced Member
Hero Member
******

Helpful Post Rating: 28
Posts: 889


« Reply #13 on: September 07, 2012, 06:07:30 AM »

We should have stock by early October.

Wow.   HAPPY

I would have been willing to bet good money that it would never happen.   Cheers
Logged

* Sears Home Control System, Radio Shack Plug 'n Power, NuTone, Stanley LightMaker, BSR, HomeLink.
* Tecmar Device Master, CP290 (LightHouse), CM11A (AH), CM14A (AH2), CM15A (AHPro).
Walt2
Advanced Member
Hero Member
******

Helpful Post Rating: 28
Posts: 889


« Reply #14 on: September 07, 2012, 06:11:40 AM »

Since it was released, we have all asked "why didn't they spend a drop more and put in flash-able firmware?"

Even before the release, during beta-testing, we asked the same thing.   We had to keep shipping the beta units back and forth for every fix.
Logged

* Sears Home Control System, Radio Shack Plug 'n Power, NuTone, Stanley LightMaker, BSR, HomeLink.
* Tecmar Device Master, CP290 (LightHouse), CM11A (AH), CM14A (AH2), CM15A (AHPro).
Pages: [1] 2 3 ... 9
  Print  
 
Jump to:  

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | X10 Mini Timer
© Copyright 2013 X10.com All rights reserved.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!