Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Author Topic: Remote range dropping to a few feet  (Read 4752 times)

toddbailey

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 9
Remote range dropping to a few feet
« on: September 12, 2012, 04:29:53 PM »

Hello,

I have a couple of phr03  remotes and a cm15 house controller.

Over the last several months the range of the remotes has dropped to only a few feet even with new batteries.

Any ideas?
time to replace with newer/better products.
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 133
  • Posts: 5869
Re: Remote range dropping to a few feet
« Reply #1 on: September 12, 2012, 05:56:32 PM »

Does the Activity Monitor of the CM15A confirm that the remotes range has decreased and it is not a factor of increased powerline noise is preventing the control signals from the CM15a from getting to the target modules?
It is unlikely the range of "a couple" of PHR03 remotes would simultainously decrease. Instead, suspect the receive range of the CM15A is decreasing. Look for reasons causing this. Has the CM15A been moved? Antenna orientation the same? etc.
Logged
"This aftershave makes me look fat"

toddbailey

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 9
Re: Remote range dropping to a few feet
« Reply #2 on: November 07, 2012, 02:11:14 PM »

See new post no wireless on cm15

What activity monitor ?
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 133
  • Posts: 5869
Re: Remote range dropping to a few feet
« Reply #3 on: November 07, 2012, 02:33:42 PM »

What activity monitor ?
The one in AHP.
Logged
"This aftershave makes me look fat"

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 285
  • Posts: 12439
Re: Remote range dropping to a few feet
« Reply #4 on: November 07, 2012, 03:18:40 PM »

In the tools Tab. Activity Monitor or from the main disply hit the F2 function key on your keyboard.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.