Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: DS12A's double installing  (Read 1266 times)

Troubled

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
DS12A's double installing
« on: June 04, 2013, 09:56:41 PM »

I have a new SC1200 and I am installing my DS12A's the first few went fine but now I am having issues. When I go to add a new sensor I go through the process mount add batteries press button for 3-4 seconds the led flashes twice and the counsel chimes twice. When I go back to the panel I see that 2 zones have added when I only installed one sensor. If I delete the second zone the sensor is erased and the remaining zone does not respond. I have 10 sensors in my house and I am showing 17 zones. What am I missing?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12729
Re: DS12A's double installing
« Reply #1 on: June 05, 2013, 06:17:11 AM »

The DS12A has two zones in each one of them.
When you are initializing the DS12A with the push button. The console should NOT be in the add a sensor menu.
Initialize the DS12A with the push button and put the cover back on it.
Then put the console in the add a sensor mode and open the zone. It will then only register the one zone in the DS12A being activated.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.