Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Connecting PTZ to PC  (Read 1998 times)

Squirrel1162

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 70
Connecting PTZ to PC
« on: June 08, 2013, 11:06:21 PM »

I've looked in several forums for an answer to my question.  I have a PTZ camera, powered by an XM14A.  I have found the instructions online to connect it to my TV, but not to my PC.  I did try using a VA12A converter connected to a WVR36 Audio/video receiver.  In both cases, I am not seeing any video on my PC.  Am I missing a file, setup or something? 
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9406
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Connecting PTZ to PC
« Reply #1 on: June 09, 2013, 08:02:19 AM »

What software are you attempting to use to view?
What Camera are you using?
Are you able to pan and tilt the ninja base?(does the power supply actually work?)
You stated you found directions to connect to a TV have you been successful doing that?
We really do need more info.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Squirrel1162

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 70
Re: Connecting PTZ to PC
« Reply #2 on: June 10, 2013, 06:47:51 AM »

I have the latest update for AHP installed.  I started checking all connections pertaing to the camera.  Found that the mini male/female connection under te actual camera was loose.  I then hooked the camera to my TV, and all I get is nothing but gobledigook ((technical term for scrambled looking lines(LOL)) on both the TV and my PC.  What had happened was, I had not installed IWatchOut.  Now, like I said, no video.  Any ideas as to this problem?  Thanks again.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9406
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Connecting PTZ to PC
« Reply #3 on: June 10, 2013, 09:18:06 AM »

Still no Idea what camera you using! ::) :'
Make sure that the ABCD switches on the top of the camera and the bottom of the wireless video receiver are set to the same letter.
Make sure the antennas on the cam and receiver are pointed at each other.
RF signals can be affected many ways doing a forum search for RF interference will turn up issues that may be affecting your setup.
The manual may also give you some suggestions.
In addition check the  wiki : http://kbase.x10.com/wiki/Cameras
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.