Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12

Author Topic: Full installer of AHP 3.318 now available.  (Read 93147 times)

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 266
  • Posts: 9551
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #75 on: November 27, 2014, 12:44:06 PM »

I don't think the version of AHP matters I'd have to do some testing.
However I do know it doesn't matter what version of windows it was on.

If you happen to find the old hard drive don't try to open AHP on your new PC as that might destroy the registration info.
I'd be interested even if it was just to test to see if a old version worked.
 >!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

HA Dave

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 174
  • Posts: 6892
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #76 on: November 28, 2014, 09:22:11 AM »

......  Since no one yet has come forward with a registered version and all plug-ins registered to Tim Forehand users must rely on back ups they personally have.

Wasn't the "Tim Forehand" versions purchased through other vendors (including Ebay).... and NOT directly through X10?
Logged
New ideas for marketing Smarthomes may alter the Home Automation world completely.... and forever.

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 266
  • Posts: 9551
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #77 on: November 28, 2014, 10:02:38 AM »

These were X10 versions just registered to Tim.
Yes, they were sold threw a different vendor other then X10 WTI
Actually there were several different vendor registrations as I'm starting to see  ::) :'
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

charlienow

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #78 on: November 29, 2014, 08:51:14 PM »

I love this program and had no trouble with it until i have a computer crash a few months ago...since reinstalling, even with the 3.318 version the program will only turn things off.  it will not turn anything on...any suggestions?
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 266
  • Posts: 9551
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #79 on: November 29, 2014, 09:17:39 PM »

Check to see how your modules are defined if you had old lamp modules (not soft start ones) they need to be defined that way (Older Lamps(no SoftStart))
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

gar.suitor

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #80 on: December 11, 2014, 07:20:50 PM »

Many here know since X10WTI went out of business I've been working at putting something together for the end user to get a AHP install.
With much help from my forum members I managed to put together a method (not the best but it worked) using the Marmitek version and a conversion tool users were able to get a working North American AHP.

I've taken this one step further and eliminated the need for the Marmitek version.
This new installer still displays the nag screen at startup but it does allow you to create and upload setups to the cm15a.
The installer will update a old AHP to the new version if it is installed on the PC If that is registered the new version will also be registered.
This has been tested on Windows 7(64 and 32 bit) and Win 8.1 (32 and 64 bit) OS.
It has also shown to fix issues which caused AHP to stop working.
X10 has given the OK to distribute this so here it is:
AHP 3.318 unregistered

I was wondering if the registration issue/situation has been resolved.  I've had x-10 equipment for many years, but after having to get a new machine, lost the registration information.  I was hoping that eventually this would be addressed, and your comment about working with x-10 on the issue gave me hope that something might be forthcoming.  Do you have any additional information?  Thanks for your attention.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 266
  • Posts: 9551
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #81 on: December 11, 2014, 07:35:32 PM »

The situation hasn't changed yet though there has been some work on this from other users.
If you have the old drive that had AHP installed and registered it may be able to retrieve the registration file AHP used to store the registration.
As long as AHP hasn't been run from that drive on the new PC you can retrieve this info and get AHP working on your new PC using AHP Lifejacket
 >!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

charlienow

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #82 on: December 18, 2014, 01:44:02 PM »

Check to see how your modules are defined if you had old lamp modules (not soft start ones) they need to be defined that way (Older Lamps(no SoftStart))


I am using Wall Switches that are dimmable...
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 266
  • Posts: 9551
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #83 on: December 18, 2014, 02:03:20 PM »


I am using Wall Switches that are dimmable...
It doesn't matter if your switches are the old style and you have them configured as just a Lamp  under module type they will fail to work correctly see attached
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

charlienow

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #84 on: December 18, 2014, 11:08:43 PM »

Thank you Tuiceman...it works great now...

with this fix, I can put up all my Christmas lights and stuff...

You Saved Christmas at my house...

 >!
Logged

thepair

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #85 on: December 23, 2014, 12:06:13 AM »

I was one o those that benefited from your work and saved Active Home on my old computer.  #:)
Now I tried to install using the programs that I used to get my old system working with no success.
I found this thread and after removing all the x-10 Active Home from my new computer (wind7 on 64bit).
It installed ok, but nothing works. I only set up two lamp modules and neither one works. Is there anything else other than the AHP 3.318 that needs to be installed?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12730
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #86 on: December 23, 2014, 06:00:41 AM »

Are the Lamp Modules new enough to have Soft Start {slowly ramp On and Off} or go on and Off instantly?
If they are before soft start. Did you use the Lamp Module listed under Older Lamps (Before Soft Start)?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12730
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #87 on: December 23, 2014, 06:04:09 AM »

I just ran into a problem.
My Hard Drive was making noise so I got a new one and used the manufacturers hard drive clone program.
No AHP want me to register a previously registered and working AHP.
My thoughts are the replacement hard drive has a different volume ID.
Any thoughts on this?
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 266
  • Posts: 9551
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #88 on: December 23, 2014, 07:28:57 AM »

thepair:
you have every thing needed just edit your modules as Brian stated
Brian:
Using AHP Lifejacket you can get your AHP back registered.
You do need the Volume ID of the old drive as well as the x10prod.sys file.
Once AHP is starting as registered you can change your drive ID back to avoid issues with other installed programs.
 >!
« Last Edit: December 23, 2014, 07:32:27 AM by Tuicemen »
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12730
Re: Full installer of AHP 3.318 now available.
« Reply #89 on: December 23, 2014, 11:27:01 AM »

OK I will give it a try.
Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.