Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: install new-netgear moden/router Airsite XX36A not working?  (Read 3547 times)

cismontguy

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 28
install new-netgear moden/router Airsite XX36A not working?
« on: December 04, 2014, 06:37:32 PM »

Hello Forum,

I have 2 XX36A's wired to my router. I had to install a new NetGear N600 modem/wifi/router today.

Now my IP Camera Tool program does not see my 2 cameras?

The message I have is "Subnet Doesn't Match, Double click to change".

I bought the new modem/router because the one I was sent by CenturyLink did not work with Port Forwarding. This router is supposed to be really good at that. But I cannot get it to even see the two cameras?

Are there any suggestions?

Thanks.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9481
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: install new-netgear moden/router Airsite XX36A not working?
« Reply #1 on: December 05, 2014, 03:52:26 PM »

You state these cameras are wired, were they running wireless on the old router?
If they were you need to reconnect to the old router and disable the wifi on the camera and save the settings.
Many routers don't use the same subnet so you may also need to do a factory reset of your cameras in order for the new router to see them.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

cismontguy

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 28
Re: install new-netgear moden/router Airsite XX36A not working?
« Reply #2 on: December 05, 2014, 05:47:50 PM »

Hello,  The 2 cameras are wired and I can see them in Safari web browser OK! I never ever got them to work wirelessly. So now all I have to do is figure out how to get the new, Netgear modem/Router to port forward the cameras' feed so I can see them on the internet when I am away from home? But one good step forward
« Last Edit: December 05, 2014, 05:56:00 PM by cismontguy »
Logged

cismontguy

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 28
Re: install new-netgear moden/router Airsite XX36A not working?
« Reply #3 on: December 06, 2014, 12:55:32 PM »

Here is the link to web site for port forwarding your Airsite XX36A IP cameras to your smart phone and the Netgear modem/router.

http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/23416/~/port-forwarding-to-an-ip-camera-on-a-netgear-genie-router

Cismontguy
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.