Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Pages: [1] 2

Author Topic: Automation with Cortana  (Read 1321 times)

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Automation with Cortana
« on: December 14, 2017, 03:10:34 PM »

Cortana has been around for a while now (Since Win 8 I believe) however I never played with it much.
Since Windows has been developing Speech recognition for several years you'd think Cortana would be light years ahead of
Siri, Alexa, Google.......
Sadly Windows never used the clouds processing power until Cortana.
Recently I started looking at Cortana a little more. There are even skills for her though not as many as Alexa or Google.
There isn't anything yet for X10 directly but there are skills for the Wink, Smart things, Insteon, Philips Hue and other hubs.
Again like the other Voice assistants many things are only available in the Unite States B:(
It makes sense to enable Cortana and utilize her for when your at the PC even if you use another Voice recognition  enabled Program.
Since there is a software developers tool kit (SDK) for Cortana for creating skills as well as integration with other apps I may look into doing something with her ( If I don't to confused and lost in the documentation) ::) :'

I think you should be able to get X10 working with a RM Broadlink and Smart Things since a hub isn't required for Smart Things
For now I'm interested in how others may be using her and what skills your using.
Also If you've got Cortana controlling X10 please share how you've done it. ;)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6617
Re: Automation with Cortana
« Reply #1 on: December 15, 2017, 12:37:25 AM »

..... Since Windows has been developing Speech recognition for several years you'd think Cortana would be light years ahead of
Siri, Alexa, Google...................

Interestingly.... the old joke (in the early 90's) about PC voice recognition was that since IBM had made the original big gain in voice recognition.... Microsoft was considering buying IBM to get the technology. It was a reflective sign of the times. The idea that "BIG BLUE" could be gobbled up by the creator of DOS... it made people chuckle and wonder... what's next.

IBM... grew too big. It loss any agility and ability to change or keep up with other, newer, leaner and more flexible business models. I am afraid... the same may be said about Microsoft. Even Apple seems to have lost much of it's innovative progressiveness. Like MS... Apple is becoming dependability.... clunky.

The cutting edge rarely belongs to the old standard, big building, corporate giant.       
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Automation with Cortana
« Reply #2 on: December 16, 2017, 04:21:48 PM »

I had a bit of time to kill so I opened a chat with Microsoft about Cortana's Connected Home which I couldn't get to display.
After several mins the tech stated it was only available in the US And they had no idea why B:(
I asked if there were plans to distribute it to the countries currently having access to Cortana.
I was told yes :)% however they had no ides when that would be rolled out B:(
So If your using Cortana please don't post to tease me! rofl
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6617
Re: Automation with Cortana
« Reply #3 on: December 16, 2017, 10:04:33 PM »

..... the tech stated it was only available in the US And they had no idea why B:( .............

What the hell is the deal with the way we're treating Canada? B:( We American's have always thought of you guys as one of our own.... and a potential 51st state. It's totally unfair you guys are being treated like this.  :(

Maybe... just thinking out loud here... bunches of you Canadian's should sneak across the border. Then... thinking out loud again... if you'd shoot at our boarder agents, sell us deadly drugs, visit our hospitals and sponge free medical care, illegally vote in our elections and maybe enroll for welfare money.... the American politicians as well as Bill Gates.... might treat you better.

It seems to have worked elsewhere.  rofl
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Automation with Cortana
« Reply #4 on: December 17, 2017, 06:42:36 AM »

 rofl
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Automation with Cortana
« Reply #5 on: January 19, 2018, 06:58:19 AM »

I updated my ThinClient the other day and Cortana displayed the home control from the notebook section I'd been trying to get on my Desktop for over a month. :o
Humm still doesn't work though.
Checked my phone as I've added her to it as well with a little playing I got Smartthings to work! :)%
trick was the language setting ::) :'
went back to the office and pulled up cortana settings and sure enough the language was set to english (Canada)
Set the language to english(US) and presto! rofl :)%
I now have Cortana controlling my X10 via SmartThings!
I can now take my Google mini elsewhere in the house.
 >!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6617
Re: Automation with Cortana
« Reply #6 on: January 19, 2018, 07:12:02 AM »

....... trick was the language setting ::) :'
went back to the office and pulled up cortana settings and sure enough the language was set to english (Canada)
Set the language to english(US) and presto! rofl :)%

Do you get the feeling that Bill Gates isn't a big fan of the far north?
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Automation with Cortana
« Reply #7 on: January 19, 2018, 07:25:18 AM »

 rofl Actually it is the same for all voice assistants.
If the language isn't selected as English (US) on any of them you lose lots of skills and options.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6617
Re: Automation with Cortana
« Reply #8 on: January 19, 2018, 07:35:58 AM »

I now have Cortana controlling my X10 via SmartThings!

Just out of curiosity.... what is the delay time? I've just noticed with the new X10 phone app and wm100... the response time is very fast.
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 173
  • Posts: 6617
Re: Automation with Cortana
« Reply #9 on: January 19, 2018, 07:38:02 AM »

If the language isn't selected as English (US)..... you lose lots of skills and options.

Well then... that's OK! USA #1
Logged
If X10 doesn't jump on the AI band wagon soon...
...there ain't going to be no X10 dance! 

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Automation with Cortana
« Reply #10 on: January 19, 2018, 07:50:57 AM »

Cortana is probably the slowest of all the Voice assistants for X10 but bareable.
Followed by Google Home & Alexa which are very close to each other even using different methods for x10 control.
I plan to do a side by side comparison over the weekend possibly. ;)

The x10 WIFI app would be the fastest as your using local control not the cloud.
An Alexa skill for it would put Alexa ahead of Google for X10 control at least till a skill was developed for it.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 62
  • Posts: 1739
  • I love my WM100!
    • This Automated House
Re: Automation with Cortana
« Reply #11 on: January 19, 2018, 05:37:30 PM »

They probably haven't let Cortana  loose in Canada, because the language is so different.  In the US, the last letter of our alphabet is "zee". In Canada  (and just about the entire rest of the world), it's "zed".
I've also wondered if 90kph feels like it's much faster than 55mph.
« Last Edit: January 19, 2018, 05:42:29 PM by Knightrider »
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 62
  • Posts: 1739
  • I love my WM100!
    • This Automated House
Re: Automation with Cortana
« Reply #12 on: January 19, 2018, 05:41:09 PM »

I figure Cortana will be the first to die.

Hey, Canadians : settle this argument with my wife. Which is colder, -40C or -40F.
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 252
  • Posts: 8386
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Automation with Cortana
« Reply #13 on: January 19, 2018, 05:44:26 PM »

It feels the same to me   rofl
The only temp where it is the same ;)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 62
  • Posts: 1739
  • I love my WM100!
    • This Automated House
Re: Automation with Cortana
« Reply #14 on: January 19, 2018, 05:45:51 PM »

It feels the same to me   rofl
The only temp where it is the same ;)
Please don't ever tell my wife.  rofl
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!
Pages: [1] 2
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.