Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Poll

Should the X10wifi be able to sync it's time from the web automatically?

Yes - Set the time from the Internet by default (sync from device is a secondary option)
- 31 (91.2%)
Yes - Set the time from the device by default (sync from the Internet is a secondary option)
- 3 (8.8%)
No - I don't think we need this functionality
- 0 (0%)

Total Members Voted: 34


Pages: 1 [2]

Author Topic: Add the ability to sync time from the Internet  (Read 1080 times)

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 243
  • Posts: 7796
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #15 on: January 22, 2018, 10:26:15 AM »

The only real cure for the time sync is a battery.
If my power goes out sometimes my router internet is down for much longer.
Hopefully if/when a Pro version is created a battery is added.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

roger1818

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 28
  • Posts: 1072
  • Roger H.
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #16 on: January 22, 2018, 12:15:12 PM »

The only real cure for the time sync is a battery.
If my power goes out sometimes my router internet is down for much longer.
Hopefully if/when a Pro version is created a battery is added.

True.  In the mean time it should keep retrying if the time set fails. 

IMHO, it should have both.  Computer clocks are notoriously inaccurate.  They should regularly set themselves to a standardized time source.

This made me think of a similar feature, having a scene that is triggered on a power restore.  Optimally it would also have time of day conditions, so that you can do different things depending on the time of day.
Logged

DennisR

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #17 on: February 04, 2018, 12:56:27 PM »

I think this should be the top of the list of improvements :)%. I would hate to return from a trip to find all my home control off line.

I see the problem already and I have only had the unit less than a week!
Logged

abxflyr

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 10
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #18 on: February 04, 2018, 06:47:29 PM »

One problem I see with the time sync is for those of us who travel (extensively).  When I say problem it's more of a small nuisance rather than much else.  Every time I connect the WM100 compares time to whatever your connecting with (i.e . Android/IPAD).  I travel across many time zones and each time I have to tell it to ignore making a time change to match my device.  This of course is driven from my devices aligning themselves with the local time zone automatically which does not match my home time zone.

So, it could be a problem if the units were designed to auto sync from the connecting device (internet sync); unless there were some switching or this were done locally via firmware setting on the unit itself.

On another note, I can say that I've connected with the WM100 without issue when traveling, either local (hotel) internet, wifi, or my phone service provider.
« Last Edit: February 04, 2018, 06:50:08 PM by abxflyr »
Logged

roger1818

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 28
  • Posts: 1072
  • Roger H.
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #19 on: February 05, 2018, 10:50:26 AM »

One problem I see with the time sync is for those of us who travel (extensively).  When I say problem it's more of a small nuisance rather than much else.  Every time I connect the WM100 compares time to whatever your connecting with (i.e . Android/IPAD).  I travel across many time zones and each time I have to tell it to ignore making a time change to match my device.  This of course is driven from my devices aligning themselves with the local time zone automatically which does not match my home time zone.

So, it could be a problem if the units were designed to auto sync from the connecting device (internet sync); unless there were some switching or this were done locally via firmware setting on the unit itself.

The suggestion is to have the WM100 automatically sync its time to an NTP server, not your device.  The location (ie timezone) would be set during the initial setup and not modified (though you should be able to manually change it if desired)
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 243
  • Posts: 7796
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #20 on: February 06, 2018, 12:36:06 PM »

I'm told an improvement is coming for the time sync in the next update. :)%
No details were given. :(
I should hear more by end of the week, if a update isn't out before that. ::) :'
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

BruceC

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 5
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #21 on: February 25, 2018, 05:48:02 AM »

It is very important for me that the X10 WiFi not loose its time after a blackout. Having it sync time from the internet is essential!

BTW, did the firmware V0.0.23 update add this capability?
Logged

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 47
  • Posts: 2712
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #22 on: February 26, 2018, 02:30:51 AM »

BTW, did the firmware V0.0.23 update add this capability?

No, that's the same version that was rolled out at the same time the unit was released (it replaced the earlier version that in the latest one at the time of manufacturing).
Logged

Nolten

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 1
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #23 on: May 25, 2018, 01:41:48 PM »

Is there any update on this?  Just replaced my 30? year old controller with this wifi unit.  The description said NV Ram but I didn't realize it still wouldn't work after a power outage.  One of the main reasons I upgraded.  Should I return it for another, cheaper unit that has battery backup?  My sprinkler system has that.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 243
  • Posts: 7796
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #24 on: May 25, 2018, 02:11:31 PM »

The developer is working on some timer issues most to do with dusk/dawn and DST I'm not sure if the sync from internt option will ger added rhis time arround.
The last test version I have still looks at the phones time I believe.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

BackAgain

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 114
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #25 on: May 26, 2018, 04:09:18 AM »

Not that I'll ever use this device, but how could something so basic have been left out?  This should have been one of the first things coded in, even before the rest of the base functions.

These are the types of goofs that diminish my faith in companies.



Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 243
  • Posts: 7796
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Add the ability to sync time from the Internet
« Reply #26 on: May 26, 2018, 10:54:02 AM »

To be honest this unit originaly was to be nothing more then a on/off wifi to PLC signal repeater.
I stated users expected more then another remote control.
This is why upgradable firmware was added, allowing other wise impossible options to be added. AHP took 10+ years to get all the oprions it has and it too had issues with times some of which never got fixed.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
Pages: 1 [2]
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.