Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: [1] 2 3 ... 5

Author Topic: Can not connect wifi Unit WM100  (Read 2614 times)

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Can not connect wifi Unit WM100
« on: January 29, 2018, 04:53:39 PM »


Ya i just got my WiFi unit today what a nice surprise after work,
So I followed all directions and the WiFi Unit will not connect to my network it see's my 2.4 GHz router and I type my password in and then hit pair on unit unit it blinks and then connect on app, but it just says can not connect. I have check my wifi setting not on 5 GHz router, tried different phones installing software after deleted it. have anyone else recieved a faulty WiFi unit? I'm hoping its just cold as the packaging was not that great.
Logged

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #1 on: January 29, 2018, 05:49:44 PM »

 B:( so now my WiFi unit is blinking its starts solid then blinks 8 or 9 times then blinks super fast and it repeats the process. so frustrating.....
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #2 on: January 29, 2018, 05:56:52 PM »

Unplug your WM100 and let it sit for a 1/2 hour then retry.
Follow the setup instructions here:
http://forums.x10.com/index.php?topic=30118.0
Many are in a rush to get setup and usually miss a step.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #3 on: January 29, 2018, 05:58:51 PM »

thanks i did follow it to a "t" I'm wondering if the blinking is a error code of some sorts, even the factory reset not working, i will do as you ask and unplug it for an hr..
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #4 on: January 29, 2018, 06:01:50 PM »

Also retry powering down your phone then restart it.
I sounds silly but so many things can be solved with a simple restart.
Also Check to see if your phone has any security app running it has been reported these can cause issues with initial installs.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #5 on: January 29, 2018, 06:32:25 PM »

sending unit back.... just sent email to support. not a happy camper....
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #6 on: January 29, 2018, 06:52:03 PM »

thanks i did follow it to a "t" I'm wondering if the blinking is a error code of some sorts, even the factory reset not working, i will do as you ask and unplug it for an hr..
Factory reset just clears the app
blinking LED indicates it is in setup mode however if your phone is not connecting to your router with 2.4 you will not be able to setup.
If you can get to the setup to do a factory reset did you try entering the wifi wizard?
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

akeene

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 22
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #7 on: January 29, 2018, 07:14:54 PM »

Main thing is to make sure your phone is connected to a  2.4 MHZ wifi. Unit takes the Wifi you have connected from the phone. a 5 will not work.

Logged
Automation is easy.. " I know"  "RIGHT " Just push a button!
Is this the modern we grew up wishing for?
I still drive my 1953 MG TD.

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #8 on: January 29, 2018, 07:53:24 PM »

a video of my issue...https://youtu.be/6VwVYM5Wh74
Logged

HA Dave

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 174
  • Posts: 6813
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #9 on: January 29, 2018, 08:05:07 PM »

sending unit back.... just sent email to support. not a happy camper....

Bummer! That sucks.

Please... tell us about you WiFi. Is it a Cable company unit... is it yours... age/size/ capabilities. Anything you can... same with the phone. if you would. It might be helpful.
Logged
This is the golden age of home automation. Many will miss it.

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #10 on: January 29, 2018, 08:24:22 PM »

I have a cable modem our cable company is owed by the city we live in one of two city's in Canada that own there own cable, phone company , the router is a  linksys ea8500, i have other smart wifi apps installed. Samsung smart things, Philips hue, to name a few. I have a note 5, and a Samsung 7 edge. and yes on 2.4Ghz and not 5.
Logged

HA Dave

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 174
  • Posts: 6813
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #11 on: January 29, 2018, 08:33:29 PM »

I have a cable modem our cable company is owed by the city we live in one of two city's in Canada that own there own cable, phone company , the router is a  linksys ea8500, i have other smart wifi apps installed. Samsung smart things, Philips hue, to name a few. I have a note 5, and a Samsung 7 edge. and yes on 2.4Ghz and not 5.

Thank you very much for sharing. I can't see anything about your setup that could even remotely look troublesome.
Logged
This is the golden age of home automation. Many will miss it.

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #12 on: January 30, 2018, 03:25:31 AM »

You stated you have lots of wi-fi devices, there may be a IP & or port conflict.
Did you try powering down the router and then back up?
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

astrothug

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 4
  • Posts: 153
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #13 on: January 30, 2018, 05:25:41 AM »

yes did that, unpluging router.  but like i said and showed in video as soon as i plug it in it starts blinking. I  left it over night tried this morning same thing just a bad unit and the packaging was not all that great so it may have been damaged.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9331
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Can not connect wifi Unit WM100
« Reply #14 on: January 30, 2018, 05:32:00 AM »

I fired of an email to the guy looking after the wm100 and app this morning and included the link to your video.
If you fired off a email to support last night you should hear something back today.
In any case I'll report back anything I hear.
 >!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
Pages: [1] 2 3 ... 5
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.