Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Author Topic: Will my old X10 switches and devices work  (Read 178 times)

x10house

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Will my old X10 switches and devices work
« on: February 03, 2018, 05:34:16 PM »

I bought a house in 2009 that had multiple X10 switches and outlet boxes. I tried to get it working then but ran into many issues and finally gave up. I was searching for a new system now and see that X10 has come back to life with the new wifi hub.
Before i buy it how do i know if what i have is comparable and will work?
what else I would need to get going?
Could i buy another system like vera and use the switches i have? if so which systems?
thanks
Logged

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 58
  • Posts: 1504
  • I want my BVC
    • This Automated House
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #1 on: February 03, 2018, 05:41:42 PM »

The switches and outlet boxes are compatible with the WiFi Hub, aka the WM100. Any X10 RF device (TM751,  Door sensors, Ninja Camera mounts) are not.

That being said, you may run into problems with signal noise, which can be remedied with a little work, or it may work out of the box.

IMHO, its worth the trouble to save what you have.
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!

x10house

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #2 on: February 03, 2018, 05:53:01 PM »

ok thanks
i no longer have the laptop that had the software to control everything. i just went on the website to see if i could download it, and it said out of stock leave email which i did. what else do i need beside the wifi hub and the apple app for the phone?
Logged

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 58
  • Posts: 1504
  • I want my BVC
    • This Automated House
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #3 on: February 03, 2018, 06:48:56 PM »

Active Home Pro is still available for download, but the registration server was lost when X10 WTI went bankrupt.
If you really want the software, search this forum for "AHP Lifejacket"
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 238
  • Posts: 7473
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #4 on: February 04, 2018, 03:04:33 AM »

ok thanks
i no longer have the laptop that had the software to control everything. i just went on the website to see if i could download it, and it said out of stock leave email which i did. what else do i need beside the wifi hub and the apple app for the phone?
Even thought the web site says it is out of stock if you scroll down on the AHP page there is a link to the download.
http://www.authinx.com/software/SW31A/AHP_3.318.exe
Once installed you'll need to run AHP Lifejacket as Knightrider pointed out.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 283
  • Posts: 12224
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #5 on: February 04, 2018, 03:09:39 AM »

You may want to read Jeff's great set of X10 troubleshooting tutorials.
http://jvde.us/x10_troubleshooting.htm

You maybe having power line signal sucker and noise makers.

If you don't have some X10 phase coupling or coupler/repeater between the two incoming power lines. You may find about half the home has issues getting the power line signals from the controller to the intended module.
Logged

x10house

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #6 on: February 04, 2018, 09:58:17 AM »

first of all thanks everyone for your help
I'm assuming there is no mac version and this can only be installed on a pc?
also what operating systems will this work on?
thanks
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 238
  • Posts: 7473
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Will my old X10 switches and devices work
« Reply #7 on: February 04, 2018, 10:07:42 AM »

AHP is a Windows 32 bit program and will work on Windows XP to Windows 10.

 The WM100 X10WIFI app works on smartphones both Android and iOS, there is nothing currently for a Windows phone.
I have used an android emulator and ran the app from that on a Windows 10 PC.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.