Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The New WIFI Module is now available!
                   *****Here's the link******

Pages: 1 [2] 3

Author Topic: WM100 did not update DST, needed sync to do so  (Read 1300 times)

Ronr43

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 5
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #15 on: March 13, 2018, 09:25:10 PM »

Is there a way to get the WM100 to respond to the correct Dusk/Dawn time.  Ever since the change to DST mine is off one hour on each.  Worked perfectly when on Standard time.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #16 on: March 13, 2018, 09:30:01 PM »

Mine worked well prior as well and were off afterwards by one hour as well.
open the app and sync the times then go to the devices which have the dusk/dawn timers and click on the dusk or dawn timer setting Icon.
The app should ask to use your phones location or something like that, allow it then click save.
I think you'll only need to do that for one dusk or dawn setting and the app should update all.
I only have one light using dusk settings so I can't confirm that part.
 >!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Ronr43

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 5
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #17 on: March 13, 2018, 10:14:30 PM »

Did not ask about using my phone's time.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #18 on: March 13, 2018, 11:30:09 PM »

go to settings an try a sync
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Ronr43

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 5
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #19 on: March 14, 2018, 08:16:16 PM »

Tried everything suggested, even reset the WM100 and reinstalled.  Still the DST time is off by one hour.  Appears that it is getting the Sunset/Sunrise time from a table for only standard time.

Will hopefully wait for the firmware update to fix the issue and will set a specific time for the units to change.  Would also help if there was a +/- 60 minute variable.

Thanks for the help.
 
Logged

HA Dave

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 172
  • Posts: 6424
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #20 on: March 14, 2018, 10:32:42 PM »

Tried everything suggested, even reset the WM100 and reinstalled.  Still the DST time is off by one hour.

Mine has yet to sync correctly either. A little frustrating. I may try syncing with the wife's phone.... just to have something different to try. Hopefully... an update will be quick in coming.
Logged
Modern automation is much more than turning things on and off.
The use of Home Automation is limited... only by our imaginations.

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #21 on: March 14, 2018, 11:46:45 PM »

Just syncing the time will not fix the Dusk Dawn timers :(
I had to click on a dusk timer adjust the off set then save. This fixed my dusk timer, I then went back and removed the offset as I had done a pre dusk 30 mins.  B:(
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

BruceC

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 5
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #22 on: March 14, 2018, 11:59:04 PM »

My experience has been that the Dawn/Dusk function was taking effect about an hour late in my area before DST came into effect (north-east). Now that we set the clocks back, the Dawn/Dusk timers are correct. This is an odd problem.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #23 on: March 15, 2018, 12:48:29 AM »

I'm not sure why results are all over the place for dusk dawn after the DST change.
However during testing of other options I did get different results depending on the phones age even if they were from the same manufacturer ::) :'
I can understand Androids performing different then a IPhone but since not every one is using the same OS versions it gets tricky to debug.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

dhouston

  • Advanced Member
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 37
  • Posts: 2290
    • davehouston.org
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #24 on: March 15, 2018, 03:17:00 AM »

I'm not sure why results are all over the place for dusk dawn after the DST change.
However during testing of other options I did get different results depending on the phones age even if they were from the same manufacturer

That's one of the problems with Google's open sores version of Android. While it let manufacturers customize it for their devices, there was no way to force upgrades (even for security issues). One can see how they might prefer to sell you a newer phone/tablet rather than give you a free update of Android.
Logged
This message was composed entirely from recycled letters of the alphabet using only renewable, caffeinated energy sources.
No trees, wabbits, chimps or whales died in the process.
https://www.laser.com/dhouston

VinRin57

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 32
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #25 on: March 15, 2018, 09:49:34 AM »

Anyone know if there is any chance of a software or hardware update?
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #26 on: March 15, 2018, 07:39:57 PM »

Anyone know if there is any chance of a software or hardware update?
There is a good chance of an update!
However how soon that will be we can only guess.
The developer has a list of issues to look at and fix so I suspect we won't see much in line of adds with the next update.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #27 on: March 22, 2018, 08:07:50 PM »

The developer has identified some errors in the dusk dawn code of the app.
They say to uninstall the app then reinstall and select connect to existing hub this should download all your settings and resync to your phone.
I'm not sure how this will work for those with multiple phones connecting. I suspect all phones will require a app uninstall and reinstall.
Since the guys at Authinx aren't experiancing the dusk dawn isue they can't test this.
« Last Edit: March 22, 2018, 08:26:55 PM by Tuicemen »
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Knightrider

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 60
  • Posts: 1634
  • I love my WM100!
    • This Automated House
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #28 on: March 26, 2018, 07:28:51 PM »

UPDATE:
I uninstalled/reinstalled  on one device. Currently running app on a phone and tablet (android, Samsung )

Did not correct the problem. Dusk is 1 hour early. Will try a dual uninstalled next.
Logged
Remote control is cool,

but automation rules!

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 244
  • Posts: 7863
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 did not update DST, needed sync to do so
« Reply #29 on: March 26, 2018, 07:38:46 PM »

I also attempted some things on my willy at the cottage and it is still I hour late as well.
I also forwarded some info to the developer so they can connect to my willies as they seem to be stumped as to why this is happening.
Maybe with the ability to connect to a willy that has the issues they'll get it figured out!
I believe the data base they're using for dusk/dawn is corrupt. If or their calculations are messed up then everyone would experiance the issue. ::) :'
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
Pages: 1 [2] 3
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.