Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss  (Read 256 times)

Cricket

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 7
WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« on: October 12, 2018, 11:14:11 AM »

We lost our power secondary to Hurricane Michael and the time in my WM100 is OFF!
I canNOT connect to the internet via WiFi because cable is out. Therefore, I will never get a green light?

Iím assuming the WM100 must reach the X10 server to validate device?

Iíve tried rescanning, etc, but I cannot get a connection without internet.

I even tried using another phone using LTE as a WiFi hot spot.

Looks like Iím going to have to use my CM15A until I have internet???
If thatís the case, thatís very bad programming. My wireless printer works fine without internet.

Work around until I get internet???
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 257
  • Posts: 8713
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #1 on: October 12, 2018, 01:22:39 PM »

Unfortunately there currently is no work around I keep pressing Authinx for local control and other much needed fixes.
The WM100 has no battery backup.  However I have heard of a user running their WM100 connected to a UPS and it still performed well for them.

This doesn't help you now but would have if it was connected to a UPS prior to losing your power.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 261
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #2 on: October 12, 2018, 01:53:24 PM »

If you use one phone's hotspot as the WAN source for your router and connect the phone with the WM100 app to the router as a wifi client, it may work as the WM100 shouldn't care what the source of the WAN is.  To do that see if your router has a "bridge mode" setting and /or check out the manual for your particular router for details. 
« Last Edit: October 12, 2018, 05:14:52 PM by brobin »
Logged

dhouston

  • Advanced Member
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 37
  • Posts: 2422
    • davehouston.org
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #3 on: October 12, 2018, 04:41:39 PM »

This sounds more and more like a cure for warts.
http://www.twainquotes.com/Warts.html
Logged
This message was composed entirely from recycled letters of the alphabet using only renewable, caffeinated energy sources.
No trees, wabbits, chimps or whales died in the process.
https://www.laser.com/dhouston

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 261
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #4 on: October 12, 2018, 05:16:13 PM »

This sounds more and more like a cure for warts.
http://www.twainquotes.com/Warts.html
Yes, I forgot to mention it must be done at midnight! ;)
Logged

petera

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 18
  • Posts: 796
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #5 on: October 12, 2018, 05:21:06 PM »

Mission Impossible.......this unit will self destruct in 5 seconds  rofl
Logged

dave w

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 133
  • Posts: 5890
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #6 on: October 13, 2018, 05:33:37 PM »

Mission Impossible.......this unit will self destruct in 5 seconds  rofl
I think your timing is off, but otherwise...Ö..
Logged
"This aftershave makes me look fat"

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 49
  • Posts: 2774
Re: WM100 - Time jump secondary to power loss and internet loss
« Reply #7 on: October 15, 2018, 11:55:13 AM »

If you use one phone's hotspot as the WAN source for your router and connect the phone with the WM100 app to the router as a wifi client, it may work as the WM100 shouldn't care what the source of the WAN is.  To do that see if your router has a "bridge mode" setting and /or check out the manual for your particular router for details.
You might also be able to use your phone as a hotspot, and use *another* device (also using your phone as a hotspot) to register the WM100. The lack of local control is a big problem, and one of the reasons I can't recommend the WM100 to anyone else at the moment.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.