Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Macros  (Read 482 times)

LostDog88

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 136
Macros
« on: October 28, 2018, 12:01:35 AM »

I have tried several times to record a macro. I even looked in the user guide. And followed the instructions.

When the record macro button is pressed I get the standard record now. I record and then hit save, then I get the wheel of spins forever.

It never stops.

Until I get bored and refresh the screen.

Any ideas?

Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9434
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Macros
« Reply #1 on: October 28, 2018, 07:27:43 AM »

Though you didnt specify a software I suspect it is HG and if your using a beta test version it may be a bug which should be reported. I recommend checking for an update or revert to the last stable release
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

LostDog88

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 136
Re: Macros
« Reply #2 on: October 28, 2018, 12:23:06 PM »

Sorry, you are right it is Home Genie.

I am updated to the latest version. I do think I am using a beta release, but I don't know how to check. It is not listed under maintenance.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9434
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Macros
« Reply #3 on: October 28, 2018, 04:24:36 PM »

Click configure then about HomeGenie that will bring up a new window with the version. If your running the newest HG version (and not HomeGenie BE), the latest version is a beta version. The last stable version was  1.1-stable.527
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

LostDog88

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 136
Re: Macros
« Reply #4 on: October 28, 2018, 08:39:54 PM »

HomeGenie Version v1.2-beta.16

Yay. The chore of rolling back to stable. B:(
Logged

bkenobi

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 18
  • Posts: 1701
Re: Macros
« Reply #5 on: October 29, 2018, 12:00:22 PM »

HG is easy to roll back.  Just save a backup of your configuration, uninstall HG, install the version you want, restore backup.  Is it as easy as selecting "roll back"...no.  But then I've never seen any software that allows you to roll back without uninstalling.  I've found this process very quick (well other than saving the backup of my config as RPi compression is slow).

LostDog88

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 136
Re: Macros
« Reply #6 on: October 29, 2018, 11:55:57 PM »

I make regular backups.

I'm not a Linux guy. I want to learn and am trying.  I will try.

Can I guess that I will find it in Synaptics package manger. I can uninstall there? Then do the apt-get thingy to reinstall the stable version?

Logged

bkenobi

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 18
  • Posts: 1701
Re: Macros
« Reply #7 on: October 30, 2018, 11:37:09 AM »

Uninstall can be done from the command line.  I have it written down somewhere.  I'll see if I can find it.

EDIT1:
I can't search the old HG forum apparently.  I don't see the command mentioned on the HG club forum either.  But, since it's a .deb package, I recall it being a command such as:

Code: [Select]
sudo apt-get remove homegenie
EDIT2:
I found a link that supports the above command being correct:
http://old.homegenie.club:8080/www.homegenie.it/forum/index52e9.html?topic=129.705
« Last Edit: October 30, 2018, 11:47:05 AM by bkenobi »
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9434
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Macros
« Reply #8 on: October 30, 2018, 02:02:21 PM »

@bkenobi can you check your PMs
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

bkenobi

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 18
  • Posts: 1701
Re: Macros
« Reply #9 on: October 31, 2018, 11:25:43 AM »

Got it...
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.