Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: 1 2 [3]

Author Topic: Re: PiX10Hub setup Tutorial  (Read 1317 times)

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #30 on: December 28, 2018, 03:20:49 PM »

An Alexa Hub driving a cm19a to replace my Alex10 install would be very useful to me!
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #31 on: December 28, 2018, 04:04:55 PM »

Running on a Pi Zero W that is.
Logged

soxfan1966

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 182
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #32 on: December 29, 2018, 08:35:05 AM »

Allrighty....

I have a few of my X10 devices up working on HomeGenie and they seem to work.

I am having a problem with one that is on House Code B as opposed to A - under AHP, for the devices I have on B I have them running via RF commands not PLC (and that was the way I had them setup under Alex10 as well - they worked great).

So I am not sure if I can set up devices this way in HomeGenie.

I also have HA Bridge set up for the same devices (Forgot the ones I had on there and did a Discover to get the new ones).  They show up in Alexa (and HA Bridge) but trying to turn them on or off is not working - either in HA Bridge itself or via Alexa.

Assuming I have something set up incorrectly.


Got Alexa working :)  Watched the video under the Help topic on this board here and realized (based on Tuicemen's comment about the password) that I was indeed missing something.  Followed the steps, updated the Legacy field for Header and bingo!

Still working on a few trick X10 modules on the B house code - need to find out how to use an RF for them I think


I've got things up and running for the most part, down to 3 problem devices - all ones I had issues with in AHP but was able to use macros to get to work:

1) Kitchen Sink light - this is an X10 dimmer switch.  Currently turns on but will not turn off from HG or Alexa.

2) Table Lamp (currently used for Christmas Tree) - in AHP, I had a macro defined so that when a specific PLC command for a trigger device was hit it would send an RF signal to the x10 device for this.  I had 2 macros - one for on and one for off.   

3) Living Room Lights - same issue as #2, and in fact the same room.  Similarly, I had macros to trigger RF commands when triggered and these had been working in AHP but not working in HG / Alexa.

Taking a break for now, am going to leave things running in the Pi Hub and shut down the PC and see if my timed events I set up in HG get triggered correctly.

Any help on setting up HG macros to send RF x10 commands would be appreciated.

Thanks

I'm going to move this part to its own thread under HG.
Logged

Hollybrook

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 32
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #33 on: April 15, 2019, 12:38:31 AM »

Its been a while since I was last here, but didn't the tutorial use to have a link to the SD card image?  I have been looking around the forum for any links and am not seeing any. Maybe its late and I should be sleeping...

I have some old images stored, but they are all from the beta program.
Logged

bkenobi

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 1673
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #34 on: April 15, 2019, 12:46:09 AM »

Tuicemen will have to answer your question.  I think the image was stored on his forum and I heard that he shut it down recently.  Don't take my word for it though as it was 3rd party knowledge...

Hollybrook

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 32
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #35 on: April 15, 2019, 12:49:08 AM »

Yes, his forum does not currently appear to be up.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9394
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #36 on: April 15, 2019, 08:02:46 AM »

The links use to be in this thread http://forums.x10.com/index.php?topic=30714.0
not sure where they went but I'll get them reposted as soon as I wake up.
My forum is up you just may have an old link, the link to that is http://forums.tuicemen.net
http://forums.tuicemen.com also should still work
Update: links are now in the tutorial thread once again
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Hollybrook

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 32
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #37 on: April 15, 2019, 12:33:16 PM »

Thanks for adding the SD card image back into the tutorial!

The reason I couldn't find your forum is that I made you singular (i.e. Tuiceman).  It was late...   B:(
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9394
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #38 on: April 15, 2019, 02:05:49 PM »

Thanks for adding the SD card image back into the tutorial!
The removal of the links was unintentional, I most likely was either still asleep or to tired and should have been in bed.
Quote
The reason I couldn't find your forum is that I made you singular (i.e. Tuiceman).  It was late...   B:(
rofl lots of people do that so your not alone. ;)
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Hollybrook

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 32
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #39 on: April 16, 2019, 10:22:18 PM »

Thanks for the quick response -- I am up and running again.  The newer code looks very nice and I am happily configuring HG.
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9394
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: PiX10Hub setup Tutorial
« Reply #40 on: May 21, 2019, 11:21:50 AM »

Lately I've found myself digging into the HG code B:( (something I didn't wish to do) ::) :'
This was done to address issues with the OpenWeatherMap add which replaced the Weather Underground app and widget that personally affected my setup. Some originally reported March 27th
Recently I created a Pull request so these changes can be added to HG in a future update.
Although you can update HG from the PiX10Hub these fixes have yet to make there way into a HG build.
I'm thinking about creating a updated image with these issues fixed as Gene seems to have found himself busy with other things.
However if I do that and Gene releases a new update with out implementing the pull the issues will reappear. >*<
« Last Edit: May 21, 2019, 11:49:34 AM by Tuicemen »
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
Pages: 1 2 [3]
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.