Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16

Author Topic: pix10hub on a cm19a capable Pi  (Read 1781 times)

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9336
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #30 on: January 14, 2019, 11:05:17 AM »

3. It's not advisable to run the UPnP program in HG while running the EchoBridge so disable the UPnP program in HG
I ran the Alexa discovery and all HG devices were discovered and respond to Alexa voice commands straightaway.
Just to expand on this.
Gene added UPnP emulation for individual modules if this is enabled Alexa will discover the device but be unable to control it.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #31 on: January 14, 2019, 11:18:09 AM »

The HGE Bridge is enabled but icon in upper left is greyed out. So what's wrong. I am having no luck. Alexa app discovers devices but Alexa says they do not respond and they don't. I dissabled uPnP! No luck!!
« Last Edit: January 14, 2019, 11:26:52 AM by alzy »
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9336
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #32 on: January 14, 2019, 11:27:54 AM »

The HGE Bridge is enabled but icon in upper left is greyed out. So what's wrong. I am having no luck. Alexa app discovers devices but Alexa says they do not respond and they don't.
try these if you haven't already.
1: restarted the HG service
2: disabled then re-enabled the echo bridge
3: reboot the pi
4: rediscover devices with Alexa app or web ui not Alexa device via voice
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #33 on: January 14, 2019, 11:34:30 AM »

The HGE Bridge is enabled but icon in upper left is greyed out. So what's wrong. I am having no luck. Alexa app discovers devices but Alexa says they do not respond and they don't.
try these if you haven't already.
1: restarted the HG service
2: disabled then re-enabled the echo bridge
3: reboot the pi
4: rediscover devices with Alexa app or web ui not Alexa device via voice
I click on restart service in Maintenance. I get the spinning wheel that says please wait and it never goes away!
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 263
  • Posts: 9336
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #34 on: January 14, 2019, 11:38:25 AM »

A HG service restart that way can take some time to complete if you feel it is taking to long refresh the browser.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

petera

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 19
  • Posts: 1026
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #35 on: January 14, 2019, 11:48:56 AM »

The HGE Bridge is enabled but icon in upper left is greyed out. So what's wrong. I am having no luck. Alexa app discovers devices but Alexa says they do not respond and they don't.
try these if you haven't already.
1: restarted the HG service
2: disabled then re-enabled the echo bridge
3: reboot the pi
4: rediscover devices with Alexa app or web ui not Alexa device via voice
I click on restart service in Maintenance. I get the spinning wheel that says please wait and it never goes away!

There's a known problem with Service Restart in HG. Just do the sudo systemctl restart homegenie.service from the SSH screen to properly restart HG.

Have you run all this in debug mode. It saves all the wondering what's going on moment. Just post the debug results and you'll get an answer easier.

It's all in the debug log. It's worth getting to know how to read the log to resolve your problems yourself.

Did you set a user name and password in HG.
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #36 on: January 14, 2019, 11:52:05 AM »

I refreshed the browser, followed your steps and now I can't get to HG in browser! B:(
Logged

petera

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 19
  • Posts: 1026
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #37 on: January 14, 2019, 12:07:50 PM »

I refreshed the browser, followed your steps and now I can't get to HG in browser! B:(

Sounds like HG has bumped your port 80 number. If you've previously reserved the port 8080 for HA Bridge try port 8081 or 8082 in your browser

If you run HG in debug it will tell you exactly what port it is assigned to.
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #38 on: January 14, 2019, 12:23:37 PM »

Port 8080 works. Bridge icon still greyed out! Still not working. get same results.And yse I updated bridge port to 8080 and its enabled.
« Last Edit: January 14, 2019, 12:28:01 PM by alzy »
Logged

petera

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 19
  • Posts: 1026
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #39 on: January 14, 2019, 12:36:46 PM »

Port 8080 works. Bridge icon still greyed out! Still not working. get same results.

Ok. Go into Maintenance section and HTTP and set the port for 8081. Exit to the main screen and then do the sudo systemctl restart homegenie.service in SSH session again.

Now run HG in debug mode. Enable, Disable and Enable EchoBridge and watch the SSH screen. If you could copy/paste the section of the debug that relates to this action I can see exactly how HG is handling this request. We need to find out exactly what HG is doing and not taking a guess.

Also could you confirm if you have a user name and password set in HG.
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #40 on: January 14, 2019, 12:39:33 PM »

no un/ pw set in hg
Logged

petera

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 19
  • Posts: 1026
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #41 on: January 14, 2019, 01:04:47 PM »

no un/ pw set in hg

Ok give me the results of what I suggested above.
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #42 on: January 14, 2019, 01:15:02 PM »

I will in a bit when I recover a bit. >!
« Last Edit: January 14, 2019, 01:24:29 PM by alzy »
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #43 on: January 14, 2019, 01:23:41 PM »

BTW how do i change the HG port?
Logged

petera

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 19
  • Posts: 1026
Re: pix10hub on a cm19a capable Pi
« Reply #44 on: January 14, 2019, 01:24:51 PM »

BTW how do i change the HG port?

Yes change it on the EchoBridge too.
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.