Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: 🛡Arm/Disarm sync of HG and X10 Security console  (Read 296 times)

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9434
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
🛡Arm/Disarm sync of HG and X10 Security console
« on: February 13, 2019, 08:49:54 AM »

These aren't difficult to setup as they are basic wizard scripts.
Though I don't recommend using the key Flobs for this the scripts are setup that way.
It is easy to edit the scripts trigger and watch for the RF signal from a security remote SH24 which would be more secure.

These were posted originally by Gene on GitHub. Just rename the attached to 1009-X10_Remote_.zip then unzip and import the script you wish to the security group.
 >!
« Last Edit: April 04, 2019, 06:53:08 PM by Tuicemen »
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9434
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Arm/Disarm sync of HG and X10 Security console
« Reply #1 on: February 13, 2019, 09:21:03 AM »

The above attachment includes a ArmHome.hgx script but Not sure how that works as all the North American security keyflobs I have only have the Arm(which is away) Disarm and Panic (which is both arm and disarm pushed at the same time)options.
Maybe the European flobs are different. ::) :'
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

bkenobi

  • PI Expert
  • Hero Member
  • ******
  • Helpful Post Rating: 18
  • Posts: 1701
Re: Arm/Disarm sync of HG and X10 Security console
« Reply #2 on: February 14, 2019, 12:49:13 PM »

It is easy to edit the scripts trigger and watch for the RF signal from a security remote SH24 which would be more secure.
I don't use security devices, but I'm curious about how using them would make anything more secure.  Does it send a special rotating code?  Even if it does, HG would have to know how it rotates so wouldn't that mean anyone else could do the same thing.

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 265
  • Posts: 9434
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Arm/Disarm sync of HG and X10 Security console
« Reply #3 on: February 14, 2019, 01:27:18 PM »

I don't use security devices, but I'm curious about how using them would make anything more secure.  Does it send a special rotating code?  Even if it does, HG would have to know how it rotates so wouldn't that mean anyone else could do the same thing.
Using the RF security signal verses the keyFlob Armed_Away condition means someone would have to know your using HG and X10 as well as the Keyflob RF security code signal. Each security device remote and sensor must be registered with the X10 security console to arm disarm the console just like they must be configured in HG.

 HomeGenie sees all RF regular X10 and security codes. Some of versions (in my testing) regardless of whether or not that particular flob was configured in HG, HG would set the one configure to the condition of the flob button pressed of one not configured. B:(
I just retested this with the current version (37) and that is still the case on my end.
The HG security system itself watches for the RF signal not the flobs actual condition. But you can write a script to arm/disarm on any modules condition. Since the flob configured in HG can be changed by a none configured flob this is not secure.
Even if this bug does get fixed there is no guarantee it won't resurface.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.