Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: 1 [2] 3 4 5

Author Topic: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)  (Read 947 times)

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #15 on: December 30, 2018, 11:56:18 AM »

I'd be happy to copy the image from my card and send it to you and/or post it for others. I just have to figure out the best way to do that. I assume that I can copy it it using RPIClone but not sure what to do next.
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #16 on: December 30, 2018, 11:59:47 AM »

That would be great! Maybe the T-Man can give us some advice! B:(
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #17 on: December 30, 2018, 12:10:58 PM »

Whatever u do make sure you have several working backups so we don't screw up your install!!!
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9404
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #18 on: December 30, 2018, 01:00:55 PM »

You can make a backup but be careful not to include any personal info.
You'd then need to shrink the image other wise it will be the size of the card.
Many email servers will not allow attachments of any where near what is required to email so you'd need to use one drive or a server.
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #19 on: December 30, 2018, 01:42:50 PM »

I have it installed on a 16GB card so I guess I have to figure out how to make it smaller after I make another backup.  I do have a 4GB card if that helps in the process and from there maybe it can be shrunk - or can I achieve the same result directly from the 16GB card. I don't mind learning how to do this as I'm sure there will be other times I'll want to do this. There are lots of free places to share files up to 2GB so I guess that's the target.  Worst case, I can always make a backup and snail mail it!
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #20 on: December 30, 2018, 01:54:01 PM »

Do you know how much space it really needs to install to? 2gb might actually be plenty. If we need to go the snailmail route I will could you a couple micro sds of the suitable size. There are tutorials on line on how to shrink an sd card image after it has been expanded,
Logged

Tuicemen

  • Administrator
  • Hero Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 264
  • Posts: 9404
  • I don't work for X10, I use it successfuly!
    • Tuicemen Software
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #21 on: December 30, 2018, 02:12:54 PM »

Actually you can create all this your self. I wrote a tutorial several months back detailing how to install HA-Bridge.
I also included how to make it work with HG or Mochad.
http://forums.x10.com/index.php?topic=30440.msg175106#msg175106
to install Mochad you can use the script posted(I believe It stillworks) Here:
http://forums.x10.com/index.php?topic=30455.msg175304#msg175304
 >!
Logged
Please Read Topic:
General Forum Etiquette
Before you post!

Find extra info @ My forum

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #22 on: December 30, 2018, 02:35:35 PM »

Brobin,
Would that be the same :) your setup?
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #23 on: December 30, 2018, 02:51:42 PM »

Does it support the cm19a?
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #24 on: December 30, 2018, 03:29:14 PM »

If that's what T did to create the script, then yes, and yes the CM19a works flawlessly.  The only thing I added was the file to auto reconnect WiFi which I posted in the thread on his site.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #25 on: December 31, 2018, 12:28:04 AM »

@alzy & anyone else. I was able to copy the image of my Pi Alexa Hub on a 16GB card and it works. Basically it contains Raspbian Stretch w/desktop, Mochad & HA-Bridge.  Once you put in your WiFi credentials you're good to go and can edit HA-Bridge to your requirements. I don't know if it can be shrunk to 2GB or how to do it if it can. If anyone has a lead on a server I can post it to I'm happy to do that.  As a last resort I can mail one.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #26 on: December 31, 2018, 12:34:10 AM »

MyAirBridge.com will host up to a 20GB file for transfer for 2 days at no charge. Let me know if you'd like to try that.
Logged

alzy

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 5
  • Posts: 355
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #27 on: December 31, 2018, 07:11:44 AM »

Thanks for the effort. I would Like to try my air bridge just let me know when when how.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #28 on: December 31, 2018, 10:48:21 AM »

I need to redo the image and will try and post later today or tomorrow.
Logged

brobin

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 65
  • Posts: 524
Re: Re: Alex10 (x10 control with Amazon echo, dot or tap)
« Reply #29 on: December 31, 2018, 12:55:41 PM »

Update: The PiAlexaHub image is uploading now at the painfully slow rate available to free accounts but it's still faster than snail mail.  :'
When it's done I'll post an update or you can check from time to time yourself.  The download link is: (removed - see message below)
 At the rate that it's going it may take the rest of this year to finish.  rofl The link and file will expire in 3 days.
 The image contains exactly what is on my own PiAlexaHub with username/password defaulted to pi/raspberry.  This image has the Desktop so setting WiFi is simple.  SSH is enabled.  Let me know how it goes! Happy New Year!  >!
« Last Edit: December 31, 2018, 04:21:59 PM by brobin »
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.