Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: Chime Module acting as a clock  (Read 30211 times)

martin

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 125
Chime Module acting as a clock
« on: March 30, 2005, 10:34:35 AM »

Folks,

I have a chime module on the way. What would
be the best set-up if I want it to chime on
the hour as a clock?
Would it be to create Timer events for every
hour I want or a Macro with an hour delay
initially triggered by a single Timer on my
Chime module?
Logged

donald mcmow

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 306
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #1 on: March 30, 2005, 10:43:00 AM »

Timer events for every hour as this keeps
the macro event portion of the interface
available for your macros. Anything that
needs to run at a specific time should be
timed.
Logged

SteveRF

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 13
  • Posts: 410
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #2 on: March 30, 2005, 12:33:48 PM »

Martin,
I use a timer for a chime alert at 7am and
again at 5pm each day except Saturday and
Sunday. I also use the X10Dispatch program to
give audible announcements at 7 and 5 and for
other events throughout the day.  So far, so
good... My only regret is that the chime is
not adjustable for loudness, tone or sequence
of tones.
Regards,
SteveRF
Logged

Bob Taylor

  • Guest
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #3 on: March 30, 2005, 03:02:34 PM »

I use a chime module with outside motion
detector to alert when someone is in our
courtyard after dusk till sun rise.  I also
have it chime at dusk -30 minutes as I have
several lights that come on then, the chime
reminds me that lights should start comming
on.  It would have been nice to have a
selectable tone, volume, etc......
Logged

roger1818

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 28
  • Posts: 1072
  • Roger H.
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #4 on: March 30, 2005, 04:36:42 PM »

There is an article at: http://www.idobartana.com/hakb/modifying_chime_module.htm which describes how to modify the tone and the volume of the module.
« Last Edit: October 24, 2009, 12:39:04 AM by -Bill- (of wgjohns.com) »
Logged

Bob Taylor

  • Guest
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #5 on: March 30, 2005, 04:49:20 PM »

Roger H.   --- To bad X10 did not add a
couple of bucks to the price of the module
and add this.....
Logged

Bob Taylor

  • Guest
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #6 on: March 30, 2005, 04:50:15 PM »

Roger H.   Thanks for the input, I may
modify my module.....
Logged

SteveRF

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 13
  • Posts: 410
Re: Chime Module acting as a clock
« Reply #7 on: March 31, 2005, 07:10:35 PM »

Roger, thanks for info
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.