Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: 1 [2]

Author Topic: Help with Flags won't clear  (Read 44387 times)

SteveRF

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 13
  • Posts: 410
Re: Help with Flags won't clear
« Reply #15 on: April 05, 2005, 10:13:06 AM »

Julian,
I am not sure why mine works but it is
running on a diag unit.  Dimming after 11pm,
setting a flag and then checking the flag
status as more motion continues to attempt to
engage the macro.  Then after 8 min with no
motion the flag is cleared and the light is
turned off.  It works every night but our
traffic (only wife and I here, kids grown)
may be less and not conflicting ?  I did try
the old unit (non diag) with the new program
and it failed after about 15 minutes
disconnected from PC.  I only run one
transceiver code.  This same diag unit has
run since 7 Mar disconnected with exception
of 10 minutes to load latest AHP update.
regards,
SteveRF
Logged

burntcrispy

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 19
Re: Help with Flags won't clear
« Reply #16 on: April 05, 2005, 10:21:31 AM »

Don't think it is hardware, not completly
at least, because I had mine both work and
not work with my new diag unit.
Logged

julian

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 47
Re: Help with Flags won't clear
« Reply #17 on: April 05, 2005, 12:55:21 PM »

SteveRF, I have a diag unit as well. You
mention you clear the flag first and THEN
turn the lights off - is that true? I read in
a different thread that order (clear flag
first and then turn modules off) seems to
matter. I think I turn the lights off and
then clear the flag - I will try to change it
and see what happens, if anything. What is
really strange is that in my setup everything
works, even these macros, with the ocasional
hiccups. HOWEVER, the macros seem to recover
themselves after a while and start working
again! It's really strange...
Logged

SteveRF

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 13
  • Posts: 410
Re: Help with Flags won't clear
« Reply #18 on: April 05, 2005, 03:30:34 PM »

Julian,
Here is the sequence I am using...
I do not set flags first. I just checked the
unit.
1. Dim to 55%
2. Set Flag
2. Set Flag (again)

To Turn off I issue
1. HC OFF
2. Clear Flag
3. Clear Flag

Still works, but the status report shows
flags are not being changed by my macro...
hummm... This thing is still flakey isn't it
?  The old CM15A works about 15 minutes
before failing with the exact same program.
Regards,
SteveRF
Logged
Pages: 1 [2]
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.