Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: CM15A cannot control modules from the GUI  (Read 1786 times)

john drummond

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
CM15A cannot control modules from the GUI
« on: January 24, 2006, 09:24:57 PM »

I upgraded computers.  Did not have the
activation code for the CM15A, but the tech
support folks at X10 were very nice
forwarded me a new activation code for the
software.  This particular CM15A box has
run fine for over a year (with battery
changes) on my old computer.  Now with the
new computer and the new download of the
software it does not work. I cannot control
the modules directly from the GUI.  It
appears I am communicating with the CM15A
through the USB connection since some
functions appear to work.  I can download
new timers and macros, set the time, etc.
I have pulled the unit out of the plug,
pulled the batteries, done everything
to "reset" the unit, but still no working.
What else can I do to verify this
previously functioning CM15A is correctly
talking to my computer and X-10 modules?
Logged

Jamie Bowie

  • Guest
Re: CM15A cannot control modules from the GUI
« Reply #1 on: January 24, 2006, 10:47:40 PM »

I echo John's concern.  With my recent
upgrade to 3.199, the control of devices has
been erratic.  I have cleared the memory on
the CM15A module, but the problems persist.
Prior to 3.199,  I had no issues.  Can you
confirm if this release is the cause?
Logged

Jamie Bowie

  • Guest
Re: CM15A cannot control modules from the GUI
« Reply #2 on: January 26, 2006, 09:46:12 PM »

With trying a few more changes, it seems the
macros I use with the new release, are
causing the instability.  I have run the
last couple of days fine with only timed
events and no macros.
Logged

Mike C

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 35
Re: CM15A cannot control modules from the GUI
« Reply #3 on: January 27, 2006, 09:06:58 AM »

Try rebuilding your file from scratch.
After upgrading to 3.199 I had to rebuild
my entire file. Since then my macros and
timers have been operating properly.  What
I did was create a new test file with a
couple of modules and set up timers and
macros the same way the old file had them.
I then tested the macros. Once I proved
that the old file was at fault I then
recreated the entire file.
Logged

JERRY V

  • Guest
Re: CM15A cannot control modules from the GUI
« Reply #4 on: January 27, 2006, 04:23:38 PM »

I'm running ahp-pro with smart macro's and
the only problem i have is with the flags.
all my macro's run fine. not sure why after
reading all these problems but I'm not going
to kick a dead horse.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.