Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: 1 [2]

Author Topic: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros  (Read 13465 times)

billy

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 42
Re: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros
« Reply #15 on: May 04, 2005, 01:23:57 PM »

I beleive what your seeing is the macro
being fired by: RF signal received by the
TM751, the TM751 sends the command PLC,
CM15A sees the PLC command and fires the
macro.  This is also the cause of the delay,
TM751 converts the RF to PLC, CM15A receives
and has to process.  Ever notice the delay
in motion sensor response when using the
TM751 instead of direct RF to the CM15A?

Just my $.02
Logged

martin

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 125
Re: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros
« Reply #16 on: May 04, 2005, 02:04:00 PM »

Billy: I know what you mean but in my
experiment I didn’t use any TM751.

So PalmPad set on House Code M, RF picked up
by CM15A only.

M1 On = Turns lamp module M1 On
M2 On = Triggers Macro called “Test” which
turns lamp module M1 On

After pressing M1 On, slight delay, lamp
module M1 turns On.
After pressing M2 On, no noticeable delay,
lamp module M1 turns On.
Logged

anonymous

  • Guest
Re: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros
« Reply #17 on: May 04, 2005, 02:30:59 PM »

Martin,
What is your Monitored HC and transceived HC
(s) set at?
I'll try the same test tonight and see if I
get the same results.
Logged

martin

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 125
Re: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros
« Reply #18 on: May 04, 2005, 03:00:40 PM »

Create a new simple AHP configuration with
the following:

Hardware Configuration; Monitored House Code
M and Transceived House Code M.
Add new Lamp module M1.
Create “Test” macro with trigger M2 On that
will turn lamp module M1 On.

Test M1 On & M2 On with PalmPad.

I’m pretty sure the slight delay is due to
the transceived House Code validation that
macros don’t have to go  through.
Logged

martin

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 125
Re: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros
« Reply #19 on: May 04, 2005, 04:03:11 PM »

Ok, I don’t get it. Just cleared my
interface and downloaded my test
configuration and now there is no noticeable
delay when I try both!
Is it because my regular configuration has
64 macros (80% memory left)?
Logged

billy

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 42
Re: Found Bug – Transceived House Code(s) and Macros
« Reply #20 on: May 04, 2005, 06:23:23 PM »

Martin,
It may be that the CM15A has to parse
through it' list macros to find the ones
that trigger with the input. I wonder if the
macros defined 1st would trigger faster than
say the 63rd macro you have defined?
Interesting!
Logged
Pages: 1 [2]
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.