Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Pages: [1] 2

Author Topic: ActiveHome Pro update to v3.198 available  (Read 20065 times)

X10 Pro

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 23
  • Posts: 1416
ActiveHome Pro update to v3.198 available
« on: December 07, 2005, 08:17:24 PM »

It's been a while, but a new version of
ActiveHome Pro is available. We jumped from
version 3.187 to 3.198 due to development on
the MyHouse Online Internet Plug-in. Changes
in this version are:

- Fixed a problem that caused some imported
original ActiveHome files to have all times
converted to AM

- Fixed a problem with Merge and timers for
macros, potentially crashing AHP

- Fixed Hardware config displaying in
24-hour time, even if unchecked in Preferences

- Corrected "Address Only" advanced command
so that it is PC-only, and now works as it should

- Added preference to send ON instead of
Bright 100% command for lamp modules in
Macros (Macro Options Tab)

- Added a "Troubleshooting" entry to the
Help menu with links to help resources on the
X10 web site

- iWitness: Revised messaging & help when
ActiveHome Pro cannot get video source.

- iWitness: Added 4x4 camera grid view for
users with more than 9 cameras.

- MyHouse Online: Added alternate e-mail
method for cases when primary method is rejected.

- MyHouse Online: Revised Status window
messaging to remove NtaSysConnClosed message
and add meaningful information.

- MyHouse Online: Added caution message for
remote users.

- MyHouse Online: Fixed a problem that could
prevent Start & Stop of camera scanning from
working

You can download the update installer
directly from here:

http://software.x10.com/pub/applications/activehome/ahp_updt.exe

You can install the previous version (3.187)
using this installer:

http://software.x10.com/pub/applications/activehome/ahp_updt_187.exe

If you have any problems with this new
version, please let us know.
Logged

peter mc

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #1 on: December 07, 2005, 10:52:13 PM »

1.- When I exit the Active Pro program
(v.3.198) I cannot run again the program
unless I reboot my pc.

2.- When I make click on "Check for Update"
with v3.198 nothing happen (on prior
versions a window notified if the current
version was up-to-date).
Logged

bob linca

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 61
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #2 on: December 07, 2005, 11:45:59 PM »

Peter MC, I checked for both of these
problems on my PC, and they work OK for me.

FYI: I am running it on Windows XP Pro.
Logged

X10 Pro

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 23
  • Posts: 1416
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #3 on: December 08, 2005, 12:08:45 PM »

Peter MC: What version of Windows is this?
Logged

peter mc

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #4 on: December 08, 2005, 02:39:46 PM »

I´m working with Windows XP Pro
Logged

Chris S.

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 9
  • Posts: 74
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #5 on: December 11, 2005, 12:42:03 AM »

I updated AHP from 3.187 to 3.198 yesterday,
and the first problem that
I noticed was that I would get multiple
entries in “Activity Monitor”
Which I use very often.
Ie;

Event Date/Time    Action    Data
0 12/10/2005 1:42:23 am Receive B5 (Left Side
MS16A)
1 12/10/2005 1:42:24 am Receive B On (Left
Side MS16A)
2 12/10/2005 1:43:19 am Receive B5 (Left Side
MS16A)
.
.(This would be transactions from 1:42:23 am
- 6:28:09 am and then repeat
repeat multiple times) more than 20, I
stopped counting after 20.
.

134 12/10/2005 6:28:09 am Receive B5 (Left
Side MS16A)
135 12/10/2005 6:28:10 am Receive B On (Left
Side MS16A)
136 12/10/2005 6:29:04 am Receive B5 (Left
Side MS16A)
137 12/10/2005 6:29:04 am Receive B Off (Left
Side MS16A)
138 12/10/2005 1:42:23 am Receive B5 (Left
Side MS16A)
139 12/10/2005 1:42:24 am Receive B On (Left
Side MS16A)
140 12/10/2005 1:43:19 am Receive B5 (Left
Side MS16A)
141 12/10/2005 1:43:19 am Receive B Off (Left
Side MS16A)

I ended up going back to 3.187, and the
multiple log entries were no longer.
Not sure why the log entries are duplicating
multiple times.

Logged

Chris S.

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 9
  • Posts: 74
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #6 on: December 11, 2005, 12:44:54 AM »

Forgot to mention with the 12/10/05 Activity
log with multiple entries, there were a total
of 5013 Events total durring this 5 hour period.
Logged

bob linca

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 61
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #7 on: December 11, 2005, 10:00:16 AM »

Chris S, what is supposed to happen when B5
On is received?
Logged

Chris S.

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 9
  • Posts: 74
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #8 on: December 11, 2005, 01:01:58 PM »

B5 On sends a signal to a socket rocket and
turns a lamp on.
Logged

bob linca

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 61
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #9 on: December 11, 2005, 01:51:31 PM »

If 'B5 On' triggers a macro, and the Socket
Rocket is also set to B5, then the signal
sent to the Socket Rocket might re-trigger
the B5 micro.

If you don't have a macro, then the 'B5 Off'
will be turning the light off. However, if
the MS16A can see the light that it is
controlling, it might be interpreting the
light going off as movement, and so switches
it on again.
Logged

Chris S.

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 9
  • Posts: 74
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #10 on: December 11, 2005, 06:59:28 PM »

Bob,
Thanks for your input.
No Macros, everything ws fine in 3.187 version.
After the upgrade to 3.198, multiple
duplicate entries occured for the same
event.

Went back to 3.187 version, no problems .
Logged

Dave L

  • Guest
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #11 on: December 11, 2005, 08:49:21 PM »

Newest release installed to make ready for
myHouse plug-in. I lost most of my control
over most of my lights. Now some simply
won't work at all and others will only turn
on. Only one light set still works. WTF?
Logged

Dan Lawrence

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 68
  • Posts: 3991
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #12 on: December 12, 2005, 11:06:38 AM »

I upgraded to 3.198 with no problems
whatsoever. All timers/macros work as
programmed. Find Other Computers help on
longer crashes X10 Pro.

I suspect anyone having problems with 3.198,
it's specific hardware in their systems.

Before upgrading to AHP, AH 1.42 would not
work on my system. So any faults in AHP have
to be machine specific.
Logged
I don't SELL this stuff... BUT I sure do ENJOY using it!!!

joe s

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 18
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #13 on: December 12, 2005, 01:39:58 PM »

Since installing AHP v3.198 have had quite
a few lock ups on the program. Mainly when
trying to clear interface or download to it.
Using XP Media edition. Other than the lock
ups, the update seems to work pretty good !
Logged

dale

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 4
Re: ActiveHome Pro update to v3.198 available
« Reply #14 on: December 12, 2005, 06:48:40 PM »

I too am using XP Pro and after updating I
can no longer view my cams, it won't send
me email and won't connect to the server
when a macro tells it to.  How can I roll
it back?
Logged
Pages: [1] 2
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.