Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The Buster PiX10Hub is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: XC10A wireless cam only giving static  (Read 3825 times)

msimmons

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 55
XC10A wireless cam only giving static
« on: April 09, 2005, 10:27:21 AM »

I have two XC10A cam's that I purchased used
and one is only giving static. I have tried
and made sure that all of "obvious" stuff
like:
The cameras & receiver are all set to house
code "A."
I tried the non-working one with the working
one's power supply so I believe the problem
has to be with the camera itself... any
other things to test or try?
thanks,
michael
Logged

msimmons

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 55
Re: XC10A wireless cam only giving static
« Reply #1 on: April 12, 2005, 03:06:26 PM »

I assume from the non-response no one as an
answer?
Logged

joel

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 45
Re: XC10A wireless cam only giving static
« Reply #2 on: April 22, 2005, 09:07:51 PM »

Are they in range?
Logged

christopher glenn

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 5
Re: XC10A wireless cam only giving static
« Reply #3 on: April 22, 2005, 11:21:54 PM »

I assume they all have static.  Mine always
did.  I now use wired XCams.  Do people
actually get good performance without
static?  I assumed everyone had static.
Logged

msimmons

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 55
Re: XC10A wireless cam only giving static
« Reply #4 on: April 25, 2005, 04:04:27 PM »

Oddly enough I tried it again this weekend
and it worked fine. I'm monitoring my house
from the office as we speak using three
different cameras :)
I think there is a problem with the antenna
wire (again was bought used, no fault of x-
10, I've never had a problem w/x-10) and so
I just have it monitoring the room that the
receiver is in.
Logged

duckman dave

  • Jr. Member
  • **
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 23
Re: XC10A wireless cam only giving static
« Reply #5 on: April 25, 2005, 11:19:44 PM »

Hi MSIMMONS,these wireless cams can work
great one day and be washed out the
next.Depends on weather and eletronic
interferance around them, such as 2.4 Gh
phones,wireless rotors and microwaves and
so on.As far as the cam thats all static,it
may be a dud. Like Joel says, are they in
range. The range will vary with what walls
they have to go through.I have one 150 feet
on a lampost and works great.X10 says it
won't do that. It is in line of sight,the
receiver in a plexie glass box under the
roof eve,then the wire runs to the monitor
another 30 feet.I do lose signal when I
move ninja too far.The small part I lose I
don't want to see there anyway.I also
removed the antenna from another
cam,spliced in couple of feet of coax so I
could mount it in a better spot.You need a
small soldering iron for this.It also
doesn't move with this ninja.Hope you sort
out your receiption problems and maybe some
ideas.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.