Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

The X10Hub (PiX10Hub) is here! Created by the Community, for the Community.:)% #:)

Author Topic: AHP with new and old style modules  (Read 6732 times)

mrdakota

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 3
AHP with new and old style modules
« on: December 06, 2005, 04:46:29 AM »

I just  bought the AHP program with the USB
program module. I've had the Active home
1.42 with the serial adaptor module for
several years.
The question I have is, I'd like to set up
the new and old modlules on seperate phases
instead of connecting a bridge cap. Can I
program both modules with the Active Home
PRO?
Logged

Mystyx

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 3
  • Posts: 201
  • eye see you
Re: AHP with new and old style modules
« Reply #1 on: December 06, 2005, 05:31:31 AM »

Technically, you shouldnt need a phase
couple or 2 controllers if X10 worked as
advertised. one posible cause it doesnt
jump or make it to a far off module is due
to the limitted range or voltage produced
by the CM15A.
NOW...  the CM15A has some interesting
problems that are done on purpose.
It has been found that the CM15A has an
output voltage of only 1.7V, CM11A has
2.4v - 4.5v as with a repeater aprox. 3.3v -
5v.
A lower voltage will not make the distance
if theres any Interference. (TV, Stereo,
PC, some lights not filtered)
Not as much of a problem if all is filtered
in a brand new home with clean power.
I cant say how to turn it up, but its what
is needed to get maimum performance.

X10 is not going to turn it up or it would
void the need for other products they push
to sell you.
Also, you can make or buy a 1/4wave gnd
plane antenna and boost the RF side of the
unit as well.
The specs of the CM15A shows a 240mm
antenna. Measure that plastic thing....
inside the rest of the antenna is inside :)
Not going into detail but there is info
about a 1/4wave antenna on sites.
ADD the cucuit boards also acts as an
antenna, so you should / could get better
performance if you set the original antenna
horizontal from the wall. like...
Logged
Anything is Possible, NOW!! But What can I afford?!
I Can't Afford Time, cause Money is so Important!!

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 289
  • Posts: 12695
Re: AHP with new and old style modules
« Reply #2 on: December 06, 2005, 07:01:01 AM »

No. The cm15a USB uses the AHP software. The
older serial cm11a uses Active Home
Software. They can't interchange software
with the other interface.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.