Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: 1 2 [3] 4 5

Author Topic: X10 Commander: for iPhone, iPad, iPod Touch!  (Read 122237 times)

Martyn

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 6
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #30 on: January 17, 2010, 01:28:15 PM »

You are a gentleman. Thanks
 #:)
Logged

Rocket J Squirrel

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 81
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #31 on: January 27, 2010, 06:00:58 PM »

Thanks for purchasing gaby.  Hopefully you won't mind doing an Itunes AppStore review?  It is easy to do right from your device and one sentence will do. :)
I submitted a favorable review several weeks ago, but it never appeared. Hrumph.
Logged

tybirdtybird

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 128
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10
« Reply #32 on: July 24, 2010, 02:11:20 PM »

I have x10 alarm system can i arm and disarm the system using x10 Commander ? would be great if it does that way i don't have to carry the remote with me. Does it work over 3g wifi ?




Logged

Rocket J Squirrel

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 81
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10
« Reply #33 on: July 24, 2010, 02:36:27 PM »

I have x10 alarm system can i arm and disarm the system using x10 Commander ?
X10 Commander can send OFF and ON and DIM and BRIGHT commands to any X10 address. If your alarm responds to those, it will work for you. Note that you must have a PC running the X10 Commander server. It won't work if the PC connected to your CM15A (or whatever X10 interface you use) is off.

Quote
Does it work over 3g wifi ?
Yes. WiFi is easy. 3G takes a little work. Plenty of info at the X10 Commander forum.
« Last Edit: July 24, 2010, 02:38:34 PM by Bob W. »
Logged

nybuck

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 17
  • Posts: 405
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #34 on: July 24, 2010, 03:45:20 PM »

What about a Blackberry Ap?    -:)

I can't even seem to find a VNC program for it...  :(

I guess I'll have to settle for emailed pictures for now...  :'
Logged
>!

Bob99

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 3
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #35 on: July 26, 2010, 09:23:17 AM »

To run VNC on a Blackberry, check out VNC+
It can be obtained from this link http://software.crackberry.com/product.asp?id=9876

I have been using this on my Curve 8330 for about a year and it works as advertised. Easy to setup and use and the connection has been very reliable.

Bob
Logged

tybirdtybird

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 128
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! Intelliremote
« Reply #36 on: July 30, 2010, 02:47:25 PM »

I'm using this and it really is excellent and very simple.

For just on/off and dim operations it removes the need for ActiveHome completely.

It would be nice if there was a lite version with maybe 1 or 2 'switches' so you could try it first though. I took the plunge (5.99) and haven't regretted it.

If you've got an iPhone it's a must, IMHO :)


Dam your really lucky to get it worling. I been tring for 3 days to get it work. I think its a big waste of time and money. I spent all together i spent $40 for what. I allmost throw my phone aand laptop across the dam room. Going to try and send the x10 stuff back
« Last Edit: July 30, 2010, 02:52:15 PM by tybirdtybird »
Logged

tybirdtybird

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 128
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10
« Reply #37 on: July 30, 2010, 02:57:11 PM »

I have x10 alarm system can i arm and disarm the system using x10 Commander ?
X10 Commander can send OFF and ON and DIM and BRIGHT commands to any X10 address. If your alarm responds to those, it will work for you. Note that you must have a PC running the X10 Commander server. It won't work if the PC connected to your CM15A (or whatever X10 interface you use) is off.

Quote
Does it work over 3g wifi ?
Yes. WiFi is easy. 3G takes a little work. Plenty of info at the X10 Commander forum.


I gave up on its after 3 DAM days tring to get it to work on 3g. They need to have step by step how to do it or one sfotware to get it all setup. I think its CRAP. they need to take it off the app store
Logged

HA Dave

  • Hero Member
  • *****
  • Helpful Post Rating: 175
  • Posts: 7127
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! Intelliremote
« Reply #38 on: July 30, 2010, 05:46:21 PM »

........ I allmost throw my phone aand laptop across the dam room. Going to try and send the x10 stuff back

I have heard of such levels of frustrations... and to be honest... many years ago even felt some real frustration when I could not figure out how to configure and operate a [what was then a very pricey] sheetbed scanner. But I've never heard of allowing such frustration levels to help in the use of any recent technology. Have you posted your problem... or maybe just searched and read at: http://forum.melloware.com
Logged
Home Automation is an always changing technology

Rocket J Squirrel

  • Sr. Member
  • ****
  • Helpful Post Rating: 2
  • Posts: 81
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10
« Reply #39 on: July 30, 2010, 05:51:41 PM »

I think its CRAP. they need to take it off the app store

I strongly disagree. It works fine for me, and for many other users, over both WiFi and 3G. If you follow the instructions at the X10 Commander Forum, you will get it working.
Logged

MichaelHlubb

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 1
  • Posts: 33
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #40 on: July 30, 2010, 06:15:14 PM »

Tybirdtybird, what X-10 alarm system do you have ?  What remotes are you using to control it?
Part numbers go a long way to helping out with getting stuff to work together.
Logged

Melloware

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: -2
  • Posts: 61
    • Melloware
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #41 on: September 19, 2010, 04:50:47 PM »

We are pleased to announce we have released X10 Commander for Android on the Android Market!

http://melloware.com/products/x10commander/

Make sure you download our latest 1.82 Server EXE if you are using the Android client as it has some fixes necessary for the Droid app.

http://melloware.com/download/
Logged
------------------------------------------------
Melloware
Tack Back Control of Your PC!
http://www.melloware.com
------------------------------------------------

Melloware

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: -2
  • Posts: 61
    • Melloware
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #42 on: November 04, 2010, 10:25:15 PM »

As of the new 1.9.1 version and new Server version 1.9.0 the UI is now showing current device status if you own a CM15 or CM19.
Logged
------------------------------------------------
Melloware
Tack Back Control of Your PC!
http://www.melloware.com
------------------------------------------------

Noam

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 51
  • Posts: 2818
Re: Control X10 from iPhone and iPod Touch! X10 Commander
« Reply #43 on: November 05, 2010, 06:46:38 AM »

As of the new 1.9.1 version and new Server version 1.9.0 the UI is now showing current device status if you own a CM15 or CM19.
I just downloaded the new version, but the installer didn't let me change the install location.
I manually moved the files after the installation.
I prefer to place it in a different folder, as permissions to C:\Program files(x86) in windows 7 do not allow the log file to be written properly.
Logged

Melloware

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: -2
  • Posts: 61
    • Melloware
Re: X10 Commander: Control X10 from iPhone, iPad, iPod Touch!
« Reply #44 on: November 05, 2010, 07:38:17 AM »

The log is now being written to C:\Users\USER\AppData\Roaming\X10 Commander which your user does have permission to write to. 

In X10 COmmander UI there is a now a "Log File" button right on the main screen that opens your log file in Notepad for you.
Logged
------------------------------------------------
Melloware
Tack Back Control of Your PC!
http://www.melloware.com
------------------------------------------------
Pages: 1 2 [3] 4 5
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.