Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: HELP: Constant Receiving of House Code  (Read 3028 times)

devedsmith

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 46
HELP: Constant Receiving of House Code
« on: May 16, 2012, 01:53:36 AM »

AHP Activity Monitor reports that I am receiving "E3" repeatedly. I don't have an E3 on my system. It will not stop. I have disconnected all controllers and modules to no avail. If I reboot the PC it starts up again. My entire system is being flooded with these E3's. There is no "ON" or "OFF" just "RECEIVED E3"...

Please help! Any ideas?
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13090
Re: HELP: Constant Receiving of House Code
« Reply #1 on: May 16, 2012, 06:18:03 AM »

The E3s are power line received and not received RF E3?

The power company didn't just give you a real nice and shiny new Smart Meter did they?

Any new electronic devices added to the home around the sametime the E3s started?

You may wan to try some troubleshooting things like disconnecting devices.
http://jvde.us/x10_troubleshooting.htm
http://www.act-remote.com/PCC/uncle.htm
Logged

devedsmith

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 46
Re: HELP: Constant Receiving of House Code
« Reply #2 on: May 16, 2012, 11:05:47 AM »

Smart meter: We have one but its been installed for about a year.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13090
Re: HELP: Constant Receiving of House Code
« Reply #3 on: May 16, 2012, 11:17:47 AM »

How about an X10 coupler repeater?
If you do have one. See if turning it Off changes anything.
I do remember some reports of couple repeaters getting into a firestorm of signals.
I also have a TM751 transceiver that liked to send a firestorm of power line signals when warm.
Logged

devedsmith

  • Full Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 46
Re: HELP: Constant Receiving of House Code
« Reply #4 on: May 16, 2012, 12:00:48 PM »

Yes we have a coupler but it is installed inside of our power box. . The random signals stopped after about 30 minutes. Then there were about 6 extended codes. Now everything seems to be running normal.
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.