Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: SC1200 and motion sensor compatability  (Read 3043 times)

shane101

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
SC1200 and motion sensor compatability
« on: November 02, 2012, 08:42:57 PM »

I have been researching this for a while but would like some input on the subject. I am trying to configure some motion sensors to activate the system while armed in "home" mode and all of them to activate in "away" mode. I have been reading about an older motion sensor, the "SP554A" (http://www.thex10shop.com/product/x10-sp554a-security-alarm-system-motion-sensor-with-chime-capability) which has a "Home Away / Normal" selector switch which may just foot the bill. When in Home Away Mode the sensor will only activate the system when armed away. When in Normal Mode it will activate when armed in both Home and Away. This would suit me great but I would like to know if it is compatible with the SC1200 console.
Thank you in advance.
Any advice would be greatly appreciated.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13080
Re: SC1200 and motion sensor compatability
« Reply #1 on: November 03, 2012, 06:26:50 AM »

The X10Shop is showing the sensor out of stock.
It should have worked with a SC1200. Though I remember seeing that some of its unique features didn't work correctly with both the DS7000 Kit and SC1200 Kits.
Logged

shane101

  • Newbie
  • Helpful Post Rating: 0
  • Posts: 2
Re: SC1200 and motion sensor compatability
« Reply #2 on: November 03, 2012, 02:04:41 PM »

The X10shop still has some white ones in stock and there are some on ebay.
Logged

Brian H

  • Community Organizer
  • Hero Member
  • ***
  • Helpful Post Rating: 301
  • Posts: 13080
Re: SC1200 and motion sensor compatability
« Reply #3 on: November 03, 2012, 03:46:00 PM »

I remembered seeing something about the Home Away/Normal switch.
It was how it worked with a real old security console.
I found a X10 FAQ link and it indicated it did work with the DS7000 kits console.
http://www.x10.com/support/support_q14.htm
So I would imagine the SC1200 would also work.
« Last Edit: November 03, 2012, 03:52:18 PM by Brian H »
Logged
 

X10.com | About X10 | X10 Security Systems | Cameras| Package Deals
© Copyright 2014-2016 X10.com All rights reserved.